Waterfietsen: een relaxed en duurzaam uitje op de Westeinderplassen

Waterfietsen op de Westeinderplassen
Credits: WesteinderBikes

Zin in een ontspannen dag op het water zonder schuldgevoel over vervuiling van het milieu? Stap op een waterfiets! Waterfietsen is een leuk en duurzaam uitje, en de Westeinderplassen zijn dé plek om te waterfietsen. Langzaam fietsend over het water kun je extra goed genieten van het uitzicht. Van de slootjes tussen de seringenakkers tot de Grote en Kleine Poel – ontdek de Westeinderplassen op een groene manier!

Waterfietsen: Milieuvriendelijke waterrecreatie

Waterfietsen is een van de groenste vormen van waterrecreatie. Jij bent namelijk zelf de motor. Door op de pedalen te trappen beweeg je de waterfiets voort, zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Bovendien is waterfietsen enorm stil. Dit betekent dat je de natuur niet verstoort met lawaai, waardoor de dieren in de natuur in alle rust kunnen leven. Ook vormt waterfietsen een lichte workout voor je beenspieren, en is het goed voor je conditie.

De Westeinderplassen: Een ultiem waterparadijs

De Westeinderplassen zijn een populair gebied voor liefhebbers van watersport. Er zijn dan ook genoeg redenen waarom dit gebied geschikt is voor waterfietsen. Ten eerste, het plassengebied is enorm groot – wel tien vierkante kilometer – waardoor je alle ruimte hebt om op je eigen tempo te peddelen, in tegenstelling tot in een stad. Daarnaast zijn de kalme wateren ideaal voor waterfietsen. Geniet van de prachtige natuur, spot bijzondere vogels en adem de frisse buitenlucht in!

 

Waterfietsen op de Westeinderplassen
Credits: WesteinderBikes

Duurzaam plezier voor het hele gezin

Waterfietsen is een ideale activiteit voor jong en oud. Kinderen zijn dol op het avontuurlijke gevoel van het besturen van een waterfiets en er kan weinig mis gaan. Voor de ouders is het een perfecte manier om te ontspannen en te genieten van de natuur. Met het hele gezin gaan waterfietsen is een goede manier om de jongere generatie bewust te maken van duurzaamheid. Kinderen leren zo dat plezier hebben op het water en zorgen voor het milieu mooi te combineren zijn.

Waterfiets huren in Aalsmeer

Ben jij klaar om je waterfiets-avontuur te starten? Bij WesteinderBikes in Aalsmeer kun je terecht voor het huren van een waterfiets. Het vriendelijke personeel helpt je graag op weg en geeft je tips voor de mooiste plekken op de Westeinderplassen. Je kunt een waterfiets huren voor een uur, of voor een hele dag. Waterfietsen op de Westeinderplassen is de perfecte activiteit voor een ontspannen en duurzaam uitje, met het hele gezin.