Waterpret voor kids: de leukste watersport voor kinderen op de Westeinderplassen

Suppen, duurzame watersport op de Westeinderplassen in Aalsmeer
Credits: Joyce Goverde

Aan de Westeinderplassen kun je optimaal genieten van de stralende zon, het kabbelende water en de frisse buitenlucht. De Westeinderplassen bieden bovendien een fantastische plek voor wateravonturiers, met verschillende opties voor watersport voor jong en oud. In dit artikel duiken we in het plezier van zwemmen, varen en waterfietsen met kinderen op deze prachtige locatie.

Spetteren en plonzen in de Westeinderplassen

Wie houdt er nu niet van een frisse duik op een zonnige dag? De Westeinderplassen zijn als een natuurlijk zwemparadijs. Het water is hier helder en de strandjes zijn knus. Dus, trek die zwembandjes aan en spetter erop los met de kids. Maar let wel op de veiligheid. Zorg ervoor dat de kleintjes altijd onder toezicht zijn en blijf zelf ook alert tijdens het zwemmen en spelen. Voor oudere kinderen kan suppen en perfecte activiteit op het water zijn. Neem een picknickmand vol lekkers mee en maak er een gezellige dag van aan de waterkant!

 

Zwemmen in de Westeinderplassen
Credits: Joyce Goverde

Vaaravontuur voor het hele gezin

Met tien vierkante kilometer aan water is het gebied van de Westeinderplassen perfect voor een vaartocht. Tijd dus om het ruime sop van de Westeinderplassen te verkennen in een bootje! Of je nu kiest voor een elektrische boot of zeilboot, varen is altijd een magische ervaring voor kinderen. Zorg voor zwemvesten en laat ze af en toe zelf aan het roer staan – onder jouw waakzame oog natuurlijk. Vertel verhalen over zeemeerminnen en piraten terwijl je over de golven vaart, en ontdek samen de vele verborgen eilandjes. Het wordt gegarandeerd een avontuur dat ze niet snel zullen vergeten!

 

Varen / Westeinderplas

Kanoën, leuk voor jong en oud

Nog iets avontuurlijker dan varen is kanoën! Hierbij beweeg je je actief voort door het water en zijn de peddels een verlengstuk van je lichaam. Kanoën is leuk voor jong en oud. De stille beweging van de kano op het water stelt je bovendien in staat om je midden in de natuur te begeven, zonder deze te verstoren. Het is de perfecte manier om één te worden met de omgeving en kinderen de schoonheid van de natuur te laten ervaren.

 

Kanoën op de Westeinderplassen
Credits: Joyce Goverde

Waterfietsen en extra tips

Willen de kids hun eigen spierkracht gebruiken op het water? Stap dan op een waterfiets! Waterfietsen is een geweldige manier om in beweging te blijven en tegelijkertijd de prachtige natuur van de Westeinderplassen te verkennen.

Hier een paar handige tips voor een dagje uit met het hele gezin:

  • Neem zonnebrandcrème, hoeden en zonnebrillen mee om je te beschermen tegen de zon.
  • Pak een picknickmand in met voldoende water en snacks.
  • Zorg voor zwembandjes voor de kleintjes.
  • Vergeet je camera niet voor het vastleggen van mooie herinneringen.
  • Check van tevoren de weersvoorspellingen en de waterkwaliteit.
  • Wees respectvol naar de natuur en laat geen afval achter.

 

Waterfietsen op de Westeinderplassen
Credits: WesteinderBikes