Uitjes met peuters Aalsmeer

Het is geen geheim dat peuters vol energie zitten! Waarom kun je die tomeloze energie niet gebruiken om iets leuks en actiefs te doen? Er zijn zoveel manieren om met je kleintje(s) te spelen. Daarom hebben wij een aantal leuke uitjes neergezet die jij kunt gaan doen met je peuter in Aalsmeer.

Dieren knuffelen

Een bezoekje aan de kinderboerderij is wel een van de leukste dingen die je met je peuter kunt gaan doen. Het leren en ontdekken van nieuwe dieren is een leuke ervaring. Bezoek in Aalsmeer kinderboerderij Boerenvreugd. Op de boerderij staan veel verschillende dieren zoals geiten, schapen, konijnen, kippen en nog veel meer leuke dieren. Je mag de dieren bekijken, aaien en knuffelen. Bij de kinderboerderij zit ook een grote speeltuin en een winkeltje waar je terecht kunt voor een kopje koffie of thee en wat lekkers om te eten.

Kinderboerderij Boerenvreugd
Credits Joyce Goverde

Op avontuur in de speeltuin

Moet jouw peuter even zijn energie kwijt? Kom dan gezellig een middagje naar Avontura Speeltuin in Aalsmeer! Het is een mooie en leuke overdekte junglespeeltuin waar van alles te beleven is. Helemaal samen met zijn of haar vriendjes! Voor de ouders is er voldoende zitplek om toezicht te houden op hun peuters of even te genieten van een heerlijke kopje koffie, thee of wat fris.

Indoor Children's Garden FunZone Aalsmeer in Aalsmeer

Fietstocht langs de molens in Aalsmeer

Wil je samen met je peuter gezellig een stukje gaan fietsen? Bekijk dan een van de mooie fietsroutes die langs verschillende molens in Aalsmeer gaan. Lekker genieten van de natuur en de mooie molens bewonderen. Langs de route zijn ook een paar bijzondere pauze momenten. Zo kunnen jullie even de molen van dichtbij bewonderen. Tip! Bij Molen de Leeuw in het centrum kun je pannenkoekenmeel en koekjesdeeg kopen. Zo kun je thuis na je bezoek direct de keuken in om heerlijks te bakken!

Wandelen in Aalsmeer: molen de Zwarte Ruiter

Zwemmen bij zwembad Waterlelie

Een lekkere frisse duik! Dat doe je in zwembad Waterlelie. Het is een leuke een leerzame activiteit die jij samen met je peuter kunt doen. Lekker spelen, spetteren, zingen en oefeningen doen in het water. Je kunt vrij zwemmen, maar natuurlijk ook lessen volgen. De lessen duren een half uur. In deze lessen leer je hoe je vertrouwd om kunt gaan met je peuter in het water. Verder gaan zij met kinderen vanaf 3 jaar aan de slag met oefeningen die horen bij de zelfredzaamheid van je kind. Denk hierbij aan zelfstandig springen, omdraaien, drijven op de rug, misschien zelfs al een beetje voortbewegen. Een leuke activiteit voor jou en vooral je peuter!

Met deze leuke en sportieve uitjes voor jou en jouw peuter hopen wij je te hebben geïnspireerd om een leuke activiteit te gaan doen die past bij jouw (energieke) peuter!