Gezellig borrelen bij deze 5 cafés in Aalsmeer

In het bekende bloemendorp Aalsmeer valt veel te beleven. Maar waar ga je heen om de dag af te sluiten met een drankje, na een programma vol wateractiviteiten, bloemenkunst, fietstochten, wandelroutes of kunst en cultuur? In dit artikel zetten we de vijf leukste cafés in Aalsmeer voor je op een rij waar je niet alleen heerlijk kunt borrelen, maar ook kunt dansen of deelnemen aan andere gezellige activiteiten.

1. Muziek en gezelligheid: Café Bar Joppe

Café Bar Joppe is een van de meest populaire uitgaansgelegenheden in Aalsmeer. Je bent hier aan het juiste adres voor een drankje, een gezellig avondje stappen en de leukste activiteiten, zoals quizavonden, biertapwedstrijden en muziekfeesten. Op elke donderdag kun je meedoen aan ‘Joppe Draait Door’: een muziekfeest waarbij cafébezoekers oude platen meenemen en zelf achter de draaitafel gaan staan. Absoluut een geweldig buurtcafé in Aalsmeer om je de dag gezellig af te sluiten.

Cafe Joppe

2. Een begrip in Kudelstaart: Café Op De Hoek

Kudelstaart had van 1982 tot 2016 een saaie café-loze periode. Daar is een einde aan gekomen met de komst van Café Op de Hoek, waar locals en bezoekers erg blij mee zijn! Ben je van plan een fiets- of wandeltocht te maken in de prachtige omgeving van Aalsmeer? Onderbreek je tocht dan hier en strijk neer voor wat gezelligheid. Naast de lunchkaart met ingrediënten van lokale producenten, zoals bijvoorbeeld de paling van Theo Rekelhof, kun je hier heerlijk borrelen. Bij mooi weer is er een ruim terras met uitzicht op de landelijke omgeving.

Horeca Kudelstaart: Café De Hoek
Cafe Op De Hoek

3. Borrelen en dansen: Bar Restaurant De Praam

Lunchen, dineren, borrelen en dansen in Aalsmeer doe je bij Bar Restaurant De Praam. Zin in een cocktail of een ijskoud biertje? Dit is de ultieme plek om even bij te komen van een drukke dag en gezellig een drankje te drinken. Ook kun je hier genieten van een heerlijke lunch, diner en bovenal de gezelligheid buiten op het terras of binnen met een vernieuwd interieur. Borrel aan de hippe bar en gooi op vrijdag- en zaterdagavond de heupen los op de dansvloer.

4. Authentiek Aalsmeer: Café Sportzicht

Café Sportzicht is een authentiek café in Aalsmeer waar alles mogelijk is qua drankjes, hapjes en muziek. Dit is een populaire locatie voor verjaardagen, jubilea, afstudeerborrels en bedrijfsfeesten. In het weekend organiseert Café Sportzicht regelmatig evenementen, zoals kaarttoernooien en kaartavonden, optredens van bands en zangers, spelletjes en diners.

5. Vlakbij de televisiestudio’s: Café Lunchroom Vleghaar

Voor, tijdens of na je bezoek aan de televisiestudio’s van Aalsmeer nog even lunchen en een drankje doen? Ga dan naar Café Lunchroom Vleghaar. Je vindt dit gezellige en oer-Hollandse café vlak achter Studio’s Aalsmeer in de Chrysantenstraat. Hier kun je ook genieten van een lekkere lunch in een ultiem huiskamergevoel. Een van de specialiteiten bij Café Lunchroom Vleghaar zijn de soepen, elke dag vers gemaakt met unieke recepten.