13x lekkere lunchplekken in Aalsmeer

Lekker lunchen in Aalsmeer, er is genoeg keus en je kunt alle kanten; aan het water, in het oude centrum en tijdens een wandel- of fietstocht. Je vindt in ons bloemendorp een grote variatie aan lunchplekken, zowel qua setting als het lunchaanbod. Hier onze ‘menukaart’, met dertien plekken om te lunchen in Aalsmeer.

1. Brood, banket en chocolade bij Ab Müller

Lunchroom Ab Müller is eigenlijk meer dan alleen een leuke plek om te lunchen in Aalsmeer. Laat je verrassen door de familierecepten van brood, banket en chocolade! Het is een lunchplek en tearoom met (verwarmd) terras het hele jaar door.

2. Uitzicht op de Westeinderplassen bij Restaurant Brasserie de Haven

Rond de bar, voor de open haard of op het terras: Brasserie de Haven is het uitzicht geweldig. Je kijkt al lunchend, borrelend en dinerend uit over de Westeinderplassen, de eilanden en langsvarende boten. Wat er voor de lunch op het menu staat? Carpaccio, Beef Tataki, King Crab en nog veel meer lekkers.

3. Lunchen in Aalsmeer bij Bar Restaurant De Praam

Gelegen in het hart van Aalsmeer is Bar Restaurant De Praam de plek om het winkelen of cultuur snuiven te onderbreken met een lunch. Je kunt kiezen uit belegd Hollands brood, salade, uitsmijter, tosti of grotere maaltijden voor de hongerige maag. De lunch wordt samengesteld door een chef-kok die aan elk gerecht een culinaire draai geeft.

4. On The Rock: een droom aan het water

Proef de Franse smaken met een moderne twist terwijl je uitkijkt over Aalsmeer’s trots: de Westeinderplassen. Op het verwarmde terras geniet je van zowel op de warme als koude dagen van het uitzicht. Kortom, lunchen bij restaurant On The Rock is een droom aan het water.

5. Restaurant en Hotel de Jonge Heertjes

Voor een lunch in hartje Aalsmeer ga je naar Restaurant en Hotel de Jonge Heertjes. Het is de uitvalsbasis om de highlights van Aalsmeer te ontdekken. Zo liggen de Westeinderplassen op anderhalve kilometer en de Historische Tuin om de hoek. Ook opzoek naar een goed hotel in Aalsmeer? De Jonge Heertjes heeft twintig kamers voor een fijne nachtrust.

De Jonge Heertjes

6. Familierecepten bij Bertram & Brood

Bij Bertram & Brood proef je de familiehistorie tot in de vezels van het bedrijf. Ontstaan in de Amsterdamse Jordaan en overgewaaid naar Aalsmeer. Een sfeervolle bakkerswinkel met ambachtelijke producten bereid volgens speciaal familierecept. Vanzelfsprekend dat dit een van de beste plekken is om te lunchen in Aalsmeer.

7. Lunchen in Kudelstaart bij Café Op De Hoek

In Kudelstaart onderbreek je de fiets- of wandeltocht en strijk je neer voor wat gezelligheid bij Café Op De Hoek. Binnen of buiten op het terras. Het café maakte in 2016 een einde aan de café-loze periode in het Aalsmeerse dorp Kudelstaart.

Horeca Kudelstaart: Café De Hoek
Cafe Op De Hoek

8. Vakantieoord Brasserie Café Oevers

Aan de oevers van de Westeinderplassen en met Jachthaven Kudelstaart als buurman vormt Brasserie Café Oevers een unieke locatie. De eetgelegenheid is het vakantieoord van Kudelstaart waar je ook je boot of sloep aanlegt. De lunchkaart is uitgebreid: van kroketten, tosti’s, salades en wraps tot vegetarische gerechten, soep en belegde Italiaanse bollen.

Brasserie Cafe Oevers Aalsmeer
Brasserie Café Oevers

9. Lekkers aan het water bij het Tuinhuis

Kom aanvaren en meer je boot aan, zet je fiets op slot of wandel door de Historische Tuin zo het Tuinhuis van Aalsmeer in. Hier ben je goed voor allerlei lekkers aan het water: van high tea tot een goede lunch. Buiten op het terras of binnen in de gezellige theehuis-sferen.

10. Culinaire wereldreis bij Bar Bistro Joseph

Een Franse bistro, de Cote d’Azur, de luxe allure van New York en smaken van over de hele wereld. Maar dan met de eigenzinnigheid van de chefkok. Bij Bar Bistro Joseph in Aalsmeer neem je plaats op het terras, in het hippe interieur of op de luxe sloep voor culinaire verrassingen tijdens de lunch.

Bar Bistro Joseph Aalsmeer

11. Brasserie Nieuwe Meer

Lekker aan het varen en is het tijd voor een lunch? Meer je boot dan aan bij Brasserie Nieuwe Meer in Aalsmeer. Een riant terras en uitzicht op de Westeinderplassen gegarandeerd! Op de lunchkaart varieert het van oerbrood tot versgebakken vis met producten uit de streek.  De brasserie is trouwens alleen bereikbaar per boot.

Brasserie nieuwe Meer

12. Achter Studio’s Aalsmeer bij Café Lunchroom Vleghaar

Voor, tijdens of na je bezoek aan de televisiestudio’s van Aalsmeer even lunchen met verse soepen? Ga dan naar Café Lunchroom Vleghaar, direct achter Studio’s Aalsmeer in de Chrysantenstraat. Het ultieme huiskamergevoel!

13. Wapen van Aalsmeer: lunchen in sfeervol restaurant 

Wapen van Aalsmeer is een sfeervol restaurant en familiehotel waar je niet omheen kunt in bloemendorp Aalsmeer. Middenin het centrum, op steenworp afstand van Aalsmeer’s bekendste hotspots. De bediening serveert je een grote glimlach. Ook tijdens de lunch op het terras of binnen in het restaurant. Wil je overnachten? Dan kan dat bij het familie hotel ‘Hotel Aalsmeer’ dat wordt gerund door dezelfde eigenaren.