Lekkere lunchplekken in Aalsmeer

In Aalsmeer kun je alle kanten op voor een heerlijke lunch; aan het water, in het oude centrum en tijdens een wandel- of fietstocht. Je vindt in ons dorp een grote variatie aan lunchplekken, zowel qua setting als het lunchaanbod. Hier onze ‘menukaart’, met dertien keuzes.

Ab Muller Banketbakkerij, tearoom en chocolaterie
Banketbakkerij Tearoom Chocolaterie Ab Müller is een gezellige winkel aan de Stationsweg 5 in Aalsmeer. Een sfeervolle tearoom met (verwarmd) terras, dat het hele jaar open is.

Zotte Wilg
Bij Restaurant in de Zotte Wilg kun je gezellig lunchen, met groots uitzicht op het water en de nabijgelegen eilandjes. Lekker bootjes kijken, genietend van een hapje en drankje. Dat maakt dit terras voor Aalsmeerders een zeer geliefd plekje, een echte geheimtip. Sfeervol en fraai gelegen. Op loopafstand van het centrum.

Café de Praam
Bar Restaurant De Praam is gelegen in het hart van Aalsmeer, aan de Zijdstraat. Ideaal om tijdens het shoppen even te lunchen of een drankje te doen. Het is een jong en dynamisch bedrijf dat onlangs opnieuw is ingericht en waar de gerechten met zorg zijn samengesteld.

Bar Restaurant De Praam

Westereinder paviljoen
Zin om sjiek te eten, met uitzicht over de Watertoren en de Westeinderplas? Het Westeinder Paviljoen ligt direct aan de Westeinderplassen, bij het Surfeiland. Onder de rook van Amsterdam, op slechts tien minuten rijden van Schiphol. Dit restaurant is heel trots op het sfeervolle terras aan het water, waar je rustig kunt lunchen. Een droom aan het water.

De Jonge Heertjes
Voor een lunch in hartje Aalsmeer kun je naar Hotel / Restaurant De Jonge Heertjes. In de zomer kun je hier lekker op het terras zitten. Deze horecagelegenheid is ook de ideale uitvalsbasis voor leuke uitstapjes in Aalsmeer en omgeving. En de beroemde Westeinderplassen zijn slechts een halve kilometer verderop.

Bertram en Brood
Bertram & Brood is een landelijke en internationale leverancier van bakkersproducten, met in Nederland meerdere vestigingen. Een sfeervolle bakkerswinkel met authentieke en ambachtelijke producten, bereid volgens een speciaal familierecept. In Aalsmeer te vinden aan de Punterstraat 8.

Café op de Hoek
De fietstocht in Kudelstaart even onderbreken voor een lekkere lunch? Café Op de Hoek is in korte tijd een begrip geworden in Kudelstaart. Gezellig en laagdrempelig. Deze horecagelegenheid is zes dagen in de week open en alleen op maandag gesloten.

Brasserie Café Oevers
Een echte horeca-hotspot in Aalsmeer. Vol wonderlijke sferen en smaken. Brasserie Café Oevers ligt, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden, aan de oever van de Westeinderplassen. In het gezellige dorp Kudelstaart. Een unieke locatie langs het water, die aanvoelt als een vakantieoord

Het Tuinhuis
Het Tuinhuis ligt op een prachtige locatie aan het Praamplein in Aalsmeer, met terras aan het water. Met een bootje kun je aanmeren voor de deur. In dit karakteristieke theehuis geniet je van een hemelse High Tea, lekkere lunch of uitgebreide borrel. Veel producten zijn afkomstig van boeren en andere leveranciers uit de streek.

Bar Bistro Joseph
Voor culinaire toppers van over de hele wereld Bij Joseph aan de Poel is ‘elke dag een mooie dag’. Een dag die bij deze bistro om 11 uur begint en waar je vanaf het uitgestrekt terras een oer Hollands uitzicht hebt. In de directe omgeving van Joseph Aan de Poel is voldoende gratis parkeergelegenheid. Kom je met boot of sloep; deze bar-bistro is gevestigd op Jachthaven Dragt en heeft aanlegplaatsen aan het terras en de steiger.

Bar Bistro Joseph

Brasserie Nieuwe Meer
Brasserie Nieuwe Meer, gevestigd aan de rand van de Kleine Poel, was tot enkele jaren geleden alleen toegankelijk voor leden van Watersportvereniging Nieuwe Meer. Het markante houten monumentale bouwwerk is alleen toegankelijk via het water. Maar wees gerust, er zijn genoeg aanlegplaatsen voor je boot, sloep, zeilschip of speedboot.

Lunchroom Vleghaar
Voor, tijdens of na je bezoek aan de tv-studio’s van Aalsmeer even lunchen? Dan kun je naar lunchroom Vleghaar, direct achter de studio’s, in de Chrysantenstraat.

Wapen van Aalsmeer
In het oude centrum van Aalsmeer kun je niet om het Wapen van Aalsmeer heen. Dit sfeervolle restaurant en het viersterren familiehotel vormen een waar begrip in dit bloemendorp. Bijzonder aan het restaurant is dat de koks elk kwartaal een andere menukaart maken.