6x leuke activiteiten voor de bloemenliefhebber!

Activiteiten met bloemen in Aalsmeer

Foto credits: @croyable

Bloemen in Aalsmeer: als bloemenliefhebber weet je in Aalsmeer bijna niet waar je moet kijken. Aalsmeer is dan ook niet voor niets het bloemendorp van Nederland. Er is zoveel te zien en doen, dus delen wij zes bloemenactiviteiten waar elke bloemenliefhebber gelukkig van wordt.

Bezoek een bloemenkwekerij

Bij een bezoek aan Aalsmeer hoort een bezoek aan een of meer van onze kwekerijen. Beleef de drukte op de vloer bij Royal FloraHolland of neem eens een kijkje in de Historische Tuin, waar de bloemrijke historie van Aalsmeer helemaal tot leven komt. En wil je je eens laten betoveren door het uitzicht op en de geuren van de rozentuinen? Ga dan naar Rosarium Belle Epoque. Bij de ‘rozenautomaat’ van Engel Rozen kun je trouwens 24 uur per dag een vers boeket halen. Aanrader is ook de open dag (op de eerste zaterdag van juni) van Ubink Kudelstaart: specialist in cactussen.

Activiteiten met bloemen in Aalsmeer

Doe een cursus of workshop met bloemen

Zelf aan de slag? Een gezellige middag met vriendinnen, of serieus werk maken van de bloemsierkunst? Dan kun je terecht bij het wereldwijd bekende Boerma Instituut, hét adres voor erkende vakopleidingen om bloemist of floral designer te worden, en voor workshops en cursussen voor iedereen die zin heeft in bloemschikken.

Het schikken van bloemen in Aalsmeer bij Boerma Instituut

Koop je bloemen in Aalsmeer bij het grote tuincentrum

Zin om te shoppen voor je tuin? Aalsmeer beschikt over grote tuincentra. Tuincentrum het Oosten is het grootste tuincentrum van Nederland en heeft zelfs twee speeltuinen. Ranzijn tuin & dier is een speciaalzaak waar je alles vindt voor dier, tuin en huis.

Winkels Aalsmeer - Tuincentrum het Oosten

Shop bij leuke bloemenwinkels

Voor een rijk boeket of mooie plant kun je naar de winkels van Peter en Marian Stokman, Joop en Ria van Leeuwen en Bloembinderij Raymond.

Bewonder bloemenkunst in musea

De bloem is voor veel kunstenaars hét thema waar ze zich door laten inspireren. De ‘oogst’ daarvan verdient een bijzondere plek. Die plek is er in Aalsmeer, de bakermat van de Nederlandse sierteelt. In juli 2018 opende hier het Flower Art Museum. Om alles te ontdekken over de geschiedenis van de bloementeelt is de Historische Tuin the place to be.

Flower Art Museum Aalsmeer

Ontdek events vol bloemen in Aalsmeer

Drie tips voor events in het teken van bloemen in Aalsmeer zijn het tweedaagse Flower Festival, de maandelijkse veiling in de Historische Tuin en het jaarlijkse ‘Kom in de kas’ (meestal in april), waar ook Aalsmeerse kwekerijen aan meedoen.

Aalsmeer Flower Festival