De leukste activiteiten met bloemen in Aalsmeer

Activiteiten met bloemen in Aalsmeer

Bloemen in Aalsmeer: als bloemenliefhebber weet je in Aalsmeer bijna niet waar je moet kijken. Aalsmeer is dan ook niet voor niets het bloemendorp van Nederland. Er is zoveel te zien en doen, dus delen wij vijf bloemenactiviteiten waar elke bloemenliefhebber gelukkig van wordt.

1. Bezoek een echte bloemenkwekerij

Bij een bezoek aan Aalsmeer hoort natuurlijk een bezoek aan een of meer van de kwekerijen. Bijvoorbeeld Kwekerij Morning Glory, een kwekerij vol bijzondere tuinplanten in Aalsmeer met een uniek assortiment. Elk voorjaar en najaar heeft Kwekerij Morning Glory een zeer grote keuze aan hanging baskets in verschillende kleurthema’s en bijzondere vaste planten. Een andere aanrader is de open dag van kwekerij Ubink in Kudelstaart, een specialist in cactussen.

2. Ga bloemschikken bij het Boerma Instituut 

Bij het Boerma Instituut in Aalsmeer vind je een leerzame activiteit waar je alles leert over bloemschikken. Boerma Instituut is de eerste en nog altijd enige internationale Floral Design School in Nederland. Hét adres voor erkende vakopleidingen Dutch Floral Design (DFD) om bloemist of floral designer te worden, maar ook voor gezellige kortere workshops en cursussen. De perfecte dagbesteding voor iedereen die groene vingers heeft en meer wilt leren over bloemschikken.

3. Bezoek de bloemenveiling Aalsmeer

Aalsmeer is wereldberoemd door Bloemenveiling Royal FloraHolland. Dit is de grootste bloemenveiling én het grootste overdekte handelsgebouw ter wereld. De bloemenveiling is op doordeweekse dagen open voor publiek. Vanaf de bezoekers balustrade zie je bloemen zover het oog reikt. Je kunt meteen het koopproces volgen in de veilingzaal, waar een aanhoudende stroom karren vol verse producten voorbij trekt. Tip: kom vroeg in de ochtend, want hoe vroeger je bent, hoe meer er te zien is.

4. Leer alles over bloemen bij de Historische Tuin

Wil je meer weten over de geschiedenis van de bloementeelt en alles leren over de bijzondere gewassen in Aalsmeer? Breng dan een bezoek aan de Historische Tuin. De bloemrijke geschiedenis komt hier helemaal tot leven op een langgerekte akker waar oude bloemsoorten met veel liefde worden geteeld. Behalve bloemen en planten vind je in dit tuinbouwmuseum ook oude gereedschappen en bedrijfsmiddelen, zoals een seringenslee en aardbeienkoppen.

Credits: Eelco Roos

5. Bezoek het Flower Festival

Tijdens het grootste bloemenevenement van het jaar staan de bloemen in Aalsmeer centraal. Het Flower Festival Aalsmeer is een kleurrijk weekend voor de hele familie, dat volledig in het teken staat van bloemen en planten, met volop kunst, muziek, en heerlijk eten en drinken. Tijdens dit tweedaagse evenement in de zomer laat Aalsmeer zien waarom het dorp bekendstaat als de bakermat van de sierteelt. Het festival voert je langs de bloemenpromenade over het water, versierde tuinpleinen, rozenshows, kwekerijen, kinderactiviteiten, workshops, bloemschikdemonstraties en kunstexposities. Dit mag je absoluut niet missen!