Boerma Instituut

Bloemen in Aalsmeer: Boerma Instituut Aalsmeer

Boerma Instituut

Gezellig een middagje bloemschikken met vriendinnen? Of met een officiële masteropleiding echt werk maken van de bloemsierkunst? Bij Boerma Instituut ben je aan het juiste adres.

Contact

Van cursus tot masteropleiding

Een middagje bloemschikken of een officiële masteropleiding echt werk maken van de bloemsierkunst? Op welk niveau je ook bloemcreaties wilt leren maken, alle pijlen wijzen naar het Boerma Instituut. Dit is in Nederland de enige particuliere bloemschikschool. En dat op boeket-gooi-afstand van de bloemenveiling in Aalsmeer. Hoe kan het ook anders in bloemendorp Aalsmeer?

Boerma Instituut Aalsmeer

Boerma Instituut in Aalsmeer is de eerste en nog altijd enige internationale Floral Design School in Nederland. Hét adres voor erkende vakopleidingen Dutch Floral Design om bloemist of floral designer te worden, en voor workshops en cursussen voor iedereen die zin heeft in bloemschikken. Buiten Nederland heeft deze internationale vakschool vestigingen in Taipei en Tawain. Boerma Instituut is ook vertegenwoordigd in Tokio en Holambra Brazilië.

Sinds de oprichting in 1980 hebben duizenden cursisten van over de hele wereld bij Boerma Instituut hun opleiding gevolgd. Zowel professionals als liefhebbers. Iedereen kan hier rekenen op een vakkundige opleiding en begeleiding. Naast de vakopleidingen, cursussen en workshops kunnen bloemenliefhebbers zich tijdens het Open Huis laten verwonderen door leerzame bloemsierkunst-demonstraties, gegeven door leerlingen en/of leraren van de (internationale) vakopleidingen aan Boerma Instituut.

Bloemen in Aalsmeer: Boerma Instituut Aalsmeer

Bloemenwinkel en webshop

Boerma Instituut is gevestigd in twee groene kassen aan de Legmeerdijk, waar een klein team van vaste docenten werkt, gesteund door een ervaren groep van freelancers en samenwerkend met internationaal bekende bloemsierkunstenaars. In deze vestiging in Aalsmeer kunnen cursisten ook terecht in een kleine winkel, waar ze materialen kunnen kopen waar ze tijdens de cursus of workshop mee hebben gewerkt. In die winkel kunnen ze ook decoratiemateriaal en bloemschikboeken en -tijdschiften kopen, of gewoon lekker rondsnuffelen natuurlijk. Inmiddels bestaat er zelfs een professionele website ‘Floral Design Supplies’.

Bloemen in Aalsmeer: Boerma Instituut Aalsmeer

Contact

Boerma Instituut
Legmeerdijk 227,
1432 KA, Aalsmeer