Hier kun je buiten lunchen op het terras in Aalsmeer

De Oude Veiling
De Oude Veiling

Zin om heerlijk te lunchen in Aalsmeer op een zomerse middag, ergens op een terrasje in de zon? Er zijn genoeg opties waar je uit kunt kiezen! Of je nu voor een kop koffie met taart gaat of voor een uitgebreide gezonde lunch, er zijn eindeloos veel lunchtentjes in de omgeving te vinden. In dit artikel delen we de vijf leukste lunchplekken met terras in Aalsmeer.

1. De Oude Veiling

De Oude Veiling wordt ook wel de huiskamer van Aalsmeer genoemd. Het restaurant is gevestigd in een historisch pand dat onderdeel was van de grootste bloemenveiling ter wereld: De Oude Veiling. Naast de fijne huiskamersfeer binnen in het restaurant is er ook de mogelijkheid om buiten van de zon te genieten. Op het gezellige terras van de Oude Veiling geniet je van een uitsmijter, omelet, tost, salade of soep. Kortom, er is voor iedereen wel iets lekkers te vinden op de uitgebreide lunchkaart!

2. Geoff’s Eetcafe

Bij Geoff’s Eetcafe in Aalsmeerderbrug vind je eerlijke en smaakvolle producten en een terras aan het water met eigen aanlegsteiger voor je boot. Dit restaurant is dan ook een van de beste plekken om heerlijk te lunchen op het terras. Niets is beter dan onder het genot van een goed gevuld lunchbord van het prachtige uitzicht te genieten. In de zomer organiseert Geoff’s leuke outdoor evenementen, zoals een biergarten waar je de kans krijgt om zelf pizza’s te bakken in de steenoven.

Geoff's Eetcafé

3. Restaurant de Jonge Heertjes

In het centrum van Aalsmeer vind je Restaurant de Jonge Heertjes. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner, maar ook voor een gezellige borrel, bij mooi weer op het zonnige terras. De Jonge Heertjes is niet alleen een restaurant maar heeft ook een driesterrenhotel. Perfect om langer te verblijven in Aalsmeer en de omgeving van Haarlemmermeer en de Westeinderplassen te ontdekken!

De Jonge Heertjes

4. Café Op de Hoek

Wanneer je erop uitgaat is het riante terras van Café Op de Hoek in Kudelstaart de ideale plek om je fietstocht of wandeling even te pauzeren. Je kunt hier genieten van verschillende gerechten en ingrediënten van lokale producenten, zoals bijvoorbeeld de paling van Theo Rekelhof en de bieren van De Bezwooren Kerf. Het is een gemoedelijk, sfeervol en laagdrempelig café, waar je heerlijk bij kunt komen in de zon.

Horeca Kudelstaart: Café De Hoek
Cafe op de Hoek

5. Brasserie Café Oevers

Brasserie Café Oevers ligt zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden aan de oever van de Westeinderplassen, in het gezellige dorp Kudelstaart, waar deze horecagelegenheid al sinds 1938 te vinden is. Café Oevers is een unieke plek voor eten aan het water in de omgeving van Aalsmeer. Dus zeker ook tijdens een zomerse middag, waar je van het uitzicht over het water kunt genieten op het ruime terras.