Winkelen in Aalsmeer

Winkelen in Aalsmeer

Het winkelgebied in hartje Aalsmeer bevindt zich met name in de Zijdstraat en rond het Raadhuisplein. Met winkels van bekende landelijke ketens tot de lokale middenstand, zoals een groenteboer, slager en fietsenmaker.

Horeca en winkels in Aalsmeer

De koopavond in Aalsmeer valt op vrijdagavond. Om het winkelen in Aalsmeer af te wisselen met een hapje en/of een drankje kan je terecht bij de verschillende horecagelegenheden die verspreid zijn over het centrum. Aalsmeer is ook op horecagebied van alle markten thuis: van bruine kroeg en eetcafé tot bourgondische brasserie en chique restaurant.

Goed bereikbaar en gratis parkeren

Zowel met de auto als de bus is het winkelcentrum in Aalsmeer, Aalsmeer Centrum, goed bereikbaar. Met bushaltes op de Van Cleeffkade en de Stationsweg en volop parkeergelegenheid hoef je niet ver te lopen. Met de blauwe kaart kun je twee uur gratis parkeren op onder andere het Raadhuisplein, het Praamplein en in de straten rond het winkelgebied. De hele dag zonder verder omkijken je auto neerzetten, is voor slechts vijf euro mogelijk in de parkeergarage van Crown Business Studio’s (bereikbaar via de Van Cleeffkade). Ook vanaf deze garage is het maar een korte wandeling naar het winkelgebied.

Vergeet tijdens je bezoek aan Aalsmeer niet de winkelcentra Aalsmeer Oost, Kudelstaart en de Ophelialaan. Ook hier vind je vele lokale winkeliers waar je jouw slag kunt slaan.

Boodschappensteigers voor boten en sloepen

Boodschappen doen met boot of sloep? In waterdorp Aalsmeer kan ook dat natuurlijk. Je kunt maximaal twee uur aanleggen bij een aantal ‘boodschappensteigers’ aan het Praamplein en aan de achterzijde van winkelstraat Zijdstraat, direct voor de Albert Heijn. Een route is vanaf de Ringvaart, de andere is vanaf de Kleine Poel door de Brandewijnsloot. Ook aan de Kolenhaven, achter watersportvereniging Nieuwe Meer, kunnen boten en sloepen aanmeren voor boodschappen. Deze locatie in het centrum van Aalsmeer is bereikbaar vanaf de Westeinderplassen.