De leukste activiteiten in Aalsmeer tijdens het Pinksterweekend

Molen de Zwarte Ruiter Aalsmeer

Op 28 en 29 mei is het Pinksteren. Tijdens dit lange Pinksterweekend heb je mooi de tijd om wat leuks met vrienden of familie te gaan doen. Op zoek naar inspiratie? In dit artikel hebben we de leukste activiteiten in Aalsmeer op een rij gezet.

Verken de omgeving tijdens een fiets- of wandeltocht

Tijdens het Pinksterweekend is het vaak prachtig lenteweer. Het ideale moment dus om er op uit te gaan en de omgeving te verkennen. Fiets of wandel langs de historische molen de Zwarte Ruiter, bezoek het Schinkelbos of ontdek de forten van de Stelling van Amsterdam.

In en rond Aalsmeer kun je verschillende fietstochten en wandelroutes doen, waarbij je tijdens een pauze kunt genieten van een hapje en drankje op een van de terrassen in Aalsmeer. Een aantal mogelijkheden om te fietsen en wandelen in Aalsmeer zijn bijvoorbeeld:

Bekijk de mooiste bloemen en planten

De Historische Tuin opent haar deuren ook in het Pinksterweekend. Naast alle bloemen en planten die mooi in bloei staan verdient de rozenkas extra aandacht. Hier staan de mooie rozen prachtig in bloei. Tijdens Pinksteren is de Historische Tuin geopend van 10.00 tot 16.30. 

Op zaterdag 27 mei kun je meedoen aan een bloemen- en plantenveiling. Tijdens de veiling kun je bieden op een een bos bloemen, vers fruit, of kamer- en tuinplanten. De kunst is natuurlijk om op tijd te bieden en zo voordelig mogelijk te kopen. De veilingmeester legt uit hoe het veilingsysteem werkt en vertelt tussendoor interessante anekdotes.

 

Ga gezellig picknicken in de natuur

Als het mooi weer is tijdens het Pinksterweekend is een leuk uitje voor het hele gezin een picknick in de natuur. Er zijn in Aalsmeer veel plekken waar je leuk kan zitten en van de prachtige omgeving kunt genieten, zoals bijvoorbeeld: 

Meer informatie over de leukste picknickplekken in Aalsmeer lees je hier. Pak je picknickmand maar in met lekkers en geniet van een onvergetelijk dag in de natuur.

Picknicken in de natuur in Aalsmeer
Credits: Deval Parikh

Verblijf het hele weekend in Aalsmeer

Wil je extra genieten van je Pinksterweekend? Kies dan voor een ontspannen verblijf in een van de mooie hotels die Aalsmeer te bieden heeft. Op zoek naar een extra bijzondere accommodatie? Naast de hotels zijn er ook gezellige B&B’s, of pak uit met een speciale overnachting op een woonboot, in een acquacabin op het water of in een tiny house!

Bekijk hier de mogelijkheden.

 

Pinksterkamp voor de kids

Het leukste Pinksterweekend voor kinderen is te vinden tijdens het speciale kinderkamp genaamd Weekaatje. Het Weekaatje is voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Deelnamegeld voor het hele weekend is € 85,- inclusief verblijf en eten en drinken. In 2023 is dit van vrijdag 26 mei 19.00 uur tot en met maandag 29 mei 15.00 uur. Het thema dit jaar is de Efteling!

Kijk voor meer informatie op de website.

 

Zoals je ziet is er genoeg te beleven in Aalsmeer tijdens het Pinksterweekend! Wat je ook gaat doen, in de prachtige omgeving van Aalsmeer heb je gegarandeerd een onvergetelijke tijd.