Leuke activiteiten voor in het Pinksterweekend

Het mooie weer en het Pinksterweekend staat weer voor de deur. Je hebt dan mooi de tijd om wat leuks met je vrienden of familie te gaan doen. Wij hebben voor jouw een aantal leuke activiteiten op een rij gezet.

Ga gezellig picknicken

Nu het steeds warme begin te worden buiten is het heerlijk om buiten te zijn. Hoe leuk is het dan om samen met vrienden of familie ergens te gaan picknicken. In Aalsmeer hebben we veel plekken waar je leuk kan zitten. Wij hebben hieronder de leukste plekken op een rij gezet: 

Als meer informatie wilt hebben over deze leuke plakken. Lees dan onze blog over leukste picknickplekken in Aalsmeer. 

Ga je mee een stukje fietsen of wandelen?

Aalsmeer in een mooie omgeving met prachtige fietsroutes. Zo zijn er zogeheten TOP’s. Dit zijn een Toeristisch Overstappunten. Het is de startpunt van leuke fietsroute. Hierbij parkeer je je auto en kan je eventueel nog even je fiets opladen. Bij deze plek bevindt zich meestal een cafe of restaurant. Daar kun je nog even genieten van een heerlijk kopje koffie of thee. Vervolgen begin je aan de fiets of wandelroute. In Aalsmeer zijn 2 TOP’s te vinden: 

  • The Beach, ook wel TOP Aalsmeer: aan het routenetwerk tussen knooppunt 86 en 96.
  • Café Op de Hoek, ook wel TOP Westeinderplassen: aan het routenetwerk tussen knooppunt 07 en 25.

Kom volledig tot rust

Wil je extra genieten van je Pinksterweekend? Ga dan ontspannen tijdens een heerlijk nachtje weg in de mooie hotels die Aalsmeer biedt. Niet alleen heeft Aalsmeer hotels waar je een nachtje of het hele Pinksterweekend kunt ontspannen, ook zijn er knussen B&B of pak uit met een speciale overnachting op een woonboot of in een Tiny Houses.

Bekijk hier de mogelijkheden!

Leuke activiteiten in het Amsterdamse bos

In het Amsterdamse bos is van alles te beleven. Je kunt een leuke wandeling maken of een boottocht. De Boswinkel aan de Bosbaanweg 5 is beide pinksterdagen open van 10.00 tot 17.00. Op zaterdagmiddag 4 juni is er om 14:00 een leuke boottocht. Hier zal de boswachter het mooie bos vanaf het water laten zijn. Op 1ste en 2de Pinksterdag kun je vanaf 11 uur tot half 4 een gezellig rondje maken met de Bosmobiel. Voor her ritje is wel een kleine bijdragen gevraagd van € 5,-.

Welke activiteit ga jij doen dit weekend?

Weekaatje

Bij FC Aalsmeer kun in het Pinksterweekend van alles doen. Zo is er een leuk kampweekend mat leuke spellen en activiteiten. In het weekend is er hoop gezelligheid! Op zondag staan er ook diverse luchtkussens en andere leuk spelen op de velden. Heb jij zin om hierbij aanwezig te zijn? Kijk dan voor meer informatie op: https://www.fcaalsmeer.nl/weekaatje/

Bekijk de mooiste bloemen en planten

De Historische Tuin opent haar deur ook in het Pinksterweekend. Naast alle bloemen en planten die mooi in bloei staan verdient de rozenkas een extraatje. Hier staan de mooie rozen prachtig in bloei. Op zondag 5 juni is de Historische Tuin geopend van 10.00 tot 16.30. op Zondag 6 juni staan de deuren open van 13:00 tot 16:30.

 

Wat ga jij komende Pinksterweekend doen? Wat voor leuke activiteit je ook op de planning hebt staan, wij wensen jullie alvast een fijn Pinksterweekend en maar er wat leuks van!