Leukste picknickplekken in Aalsmeer

Het mooie weer is weer in aantocht. Dat betekent dat het goed weer wordt om naar buiten te gaan en jij kunt gaan picknicken. Wij hebben alvast een aantal leuke picknickplekken in Aalsmeer voor je op een rij gezet. Jij hoeft nu alleen nog maar te zorgen voor een lekker hapje en drankje!

Ontdek de leukste picknickplekken in Aalsmeer

Ben je benieuwd naar de leukste hotspots voor een picknick in ons bloemendorp aan het water? We hebben een paar mooie plekken voor je op een rij gezet in dit artikel.

Picknicken in het Seringenpark

Het Seringenpark is een park dat aan de voet van de Molenvliet ligt. In mei staat het hele park weer in volle bloei en zijn er wel 125 verschillende soorten seringen te zien. Een ideale en romantische plek om te picknicken! Verder is het een mooi park met veel grasgebieden waar je lekker kunt gaan zitten. Spreid jij je kleed je uit?

Lilac Park Aalsmeer - Seringenpark

Picknicken op het strand bij het Surfeiland

Ben jij een echte watersportliefhebber? Dan ken je Surfeiland in Aalsmeer vast wel. Een leuke plek waar je kunt waterskiën, suppen en windsurfen. Het is ook een mooie plek om jouw liefde voor watersport en picknicken te combineren. Op het uitgerekte grasveld is er altijd wel een plekje vrij om samen te gaan picknicken.

Varen op de Westeinderplassen

De Westeinderplassen zijn een van de bekendste plekken van Aalsmeer. Het is een gebied waar fietsers, wandelaars en watersportliefhebber bij elkaar komen. Op de Westeinderplassen kun je urenlang varen met je eigen of gehuurde boot. Op het dek van je boot is natuurlijk een leuke plek om samen te picknicken! Benieuwd welke eilandjes je kunt bezoeken?

Picknicken op recreatie-eiland Aalsmeer

Wil je zeker zijn van je rust? Bezoek dan een van de recreatie-eilanden in Aalsmeer. De eilanden zijn bedoeld voor dagrecreatie, maar je mag er ook met een eigen boot overnachten. Je mag tot 48 uur bij de eilanden blijven liggen met je bootje. Een mooi moment om samen met een picknick de mooie zonsondergang te bekijken. Romantischer kan bijna niet! 

Op welke plek ga jij picknicken in Aalsmeer?

Deel je picknicktip met ons via #VisitAalsmeer. Wil je een lekker gevulde picknickmand? Koop dan lokaal bij de ondernemers in Aalsmeer. Hier vind je een overzicht van verswinkels.