Meivakantie in Aalsmeer

De meivakantie staat alweer bijna voor de deur! Dat betekent tijd om leuke activiteiten te doen. Wij geven een aantal tips wat jij kunt doen in de meivakantie in Aalsmeer.

Varen op de Westeinderplassen

Met goed weer is het natuurlijk hartstikke leuk om het water op te gaan. Op de Westeinderplassen is genoeg te beleven. Zo kun je bij zeilschool Aalsmeer verschillende bootjes huren. Wil jij op een sportieve manier de Westeinderplassen ontdekken? Huur dan een kano! Op diverse manieren kun je optimaal genieten van de Westeinderplassen. Bekijk de pagina van zeilschool Aalsmeer om alle mogelijkheden te zien.

Braderie rondom de molen

Wil je liever slenteren door de straten van Aalsmeer? Op zaterdag 7 mei vindt er op het Molenplein en in de Zijdstraat een leuke braderie plaats. De braderie staat vol met kraampjes waar je onder andere kleding, sieraden, boeken, snoep en andere lekkere dingen kunt halen. Korenmolen De Leeuw staat voor je klaar om heerlijke poffertjes te bakken, gemaakt van molenmeel.

Floriworld

Ben jij gek op bloemen en planten? Ga een gezellig dagje naar Floriworld. De plek waar je op een educatieve manier meer te weten komt over bloemen, planten en de veiling. Je gaat op ontdekkingsreis door 14 fleurige ruimtes. Je wordt onderdeel van de bloemen-en plantenwereld en ontdek je wat deze bloemen en planten doen in jouw leven. Beleef de magie van echte en virtuele bloemen bij FloriWorld Aalsmeer!

Credits: FloriWorld

Zwembad de Waterlelie

Als je samen met kinderen bent, is zwembad De Waterlelie een leuk idee. Het zwembad is in de meivakantie elke dag geopend voor recreatief zwemmen. Je kunt spelen, springen, zwemmen en glijden in het zwembad. Bekijk de pagina van zwembad De Waterlelie om de tijden voor recreatief zwemmen te bekijken.

Kinderboerderij Boerenvreugd

Een middagje naar de kinderboerderij mag natuurlijk niet ontbreken! Bij Kinderboerderij Boerenvreugd is genoeg te beleven. Er staan diverse dieren die je kunt aaien en knuffelen. Je kunt ook meer over de dieren leren. Jij, als ouder, kunt plaats nemen op het terras met een kopje koffie in je hand. Je kind kan spelen in de grote speeltuin. Die is voor alle leeftijden leuk! Op de pagina van Kinderboerderij Boerenvreugd vind je de openingstijden. 

Credits Joyce Goverde

Dit zijn slechts een paar ideeën voor wat jij kunt doen met je kinderen in de meivakantie. Hopelijk dit er wat leuks voor jullie tussen. Wij wensen iedereen alvast een fijne vakantie toe!