Meivakantie in Aalsmeer

De meivakantie staat alweer voor de deur! Dat betekent dat het weer tijd wordt voor leuke lente-activiteiten. In dit artikel geven wij je een aantal tips, zodat jij precies weet wat er allemaal te beleven valt tijdens de meivakantie in Aalsmeer.

Ontdek de Westeinderplassen

Bij mooi weer is het heerlijk om het water op te gaan en de Westeinderplassen bieden tal van mogelijkheden. Zeilschool Aalsmeer is de perfecte plek om te beginnen met het ontdekken van deze prachtige omgeving. Hier kun je namelijk diverse boten huren, waaronder kano’s voor wie op een sportieve manier het water wil verkennen.

Of je nu rustig wilt peddelen en genieten van de natuur of juist op zoek bent naar een adrenaline-kick, op de Westeinderplassen is voor ieder wat wils. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk dan snel de pagina van Zeilschool Aalsmeer en laat je inspireren!

Liever een rondvaart? Laat je verrassen door de schoonheid van de natuur en maak een rondvaart in Aalsmeer met Westeinder Rondvaart. Je maakt een ontdekkingstocht over het onontdekte plassengebied van de Randstad. Terwijl je geniet van het uitzicht, vertelt de schipper op een meeslepende wijze over de ontstaansgeschiedenis van Aalsmeer als bloemendorp aan het water.

 

Geniet van bloemenkunst en cultuur

Bewonder de schoonheid van insecten bij museum de Historische Tuin. Het thema van 2024, ‘Plant & Insect’, brengt je 20 prachtige insectenfoto’s van Fotoclub Perspektief. Van behaarde bosmieren tot bessenschildwantsen, je kunt tot en met 12 augustus van dichtbij zien op grote foto’s in de kassen van de Historische Tuin. Een must-see voor elke natuurliefhebber! Meer informatie vind je op de website van de Historische Tuin.

 

Expositie insecten bij de Historische Tuin Aalsmeer
Credits: Eric Jobse

Maak een wandeling door de natuur

Ontsnap aan de drukte en geniet van het begin van de lente in Aalsmeer! Of je nu op zoek bent naar een moment van rust of je wilt laten inspireren door natuur en cultuur, in Aalsmeer vind je het perfecte decor. Maak bijvoorbeeld een lange wandeling langs de Westeinderplassen of door het Schinkelbos. Met een veelvoud aan schilderachtige wandelroutes is het geen wonder dat zoveel mensen de kalmerende effecten van wandelen in de natuur ontdekken. Trek je wandelschoenen aan en ontdek zelf de charme van Aalsmeer!

 

Wandelen in Aalsmeer

Met de kids naar Zwembad de Waterlelie

Ga je op stap met kinderen en ben je op zoek naar een leuk uitje tijdens de meivakantie? Dan is zwembad De Waterlelie dé plek om naartoe te gaan! Tijdens de meivakantie is het zwembad elke dag geopend voor recreatief zwemmen, dus geniet van eindeloos veel zwemplezier. Dit is hét moment om samen te relaxen en plezier te hebben in het water. Bekijk het actuele aanbod van activiteiten op de website van het zwembad.

 

Buitenzwembad De Waterlelie Aalsmeer

Dieren aaien bij Kinderboerderij Boerenvreugd

Op zoek naar een gezellig uitje voor het hele gezin? Dan is een bezoekje aan Kinderboerderij Boerenvreugd een leuk uitje! Hier valt genoeg te beleven voor jong en oud. Terwijl je kind zich uitleeft bij de dieren en de grote speeltuin, kun jij als ouder heerlijk ontspannen op het terras met een kopje koffie en uitzicht op de kids. Benieuwd naar de openingstijden tijdens de vakantie? Bekijk de website van Kinderboerderij Boerenvreugd en maak je klaar voor een gezellige middag vol dieren, speelplezier en ontspanning!

 

Kinderboerderij Boerenvreugd
Credits Joyce Goverde