De leukste tips voor Hemelvaartsdag in Aalsmeer

Op donderdag 18 mei is het Hemelvaartsdag. Dit betekent voor veel mensen de start van een lang en hopelijk zonnig weekend. Kom jij gezellig naar Aalsmeer om Hemelvaart te vieren? In dit artikel lees je wat er te doen is op het gebied van bloemen, water, fietsen en wandelen!

Geniet op en aan het water

Dankzij de ligging van Aalsmeer aan de oevers van Westeinderplassen  is het hier met mooi weer een groot waterfestijn. Een wirwar aan boten varen over het water en tussen de eilanden door. Wil jij met Hemelvaartsdag gaan varen? Dit moet je weten over varen in Aalsmeer!

Voor de combinatie eten en water zit je bij de restaurants aan het water goed. Of de zon nu prachtig aan de hemel staat of de regen uit de lucht komt vallen: zowel binnen als buiten heb je bij deze restaurants een fijne Hemelvaartsdag aan het water.

Hemelvaartcursus zeilen bij Zeilschool Aalsmeer

Zin in nog meer watersport actie? Bij Zeilschool Aalsmeer kun je tijdens Hemelvaart een 4-daagse cursus zeilen doen, van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei.

Deze cursus is geschikt voor iedereen, beginners en gevorderden, jeugd of volwassen. Het maakt ook niet uit welk type boot je wilt varen, want de cursus wordt gegeven voor alle bootsoorten. Je krijgt persoonlijke aandacht van ervaren instructeurs die je zullen helpen bij het ontwikkelen van je zeilvaardigheden. Bovendien is het Hemelvaartweekend een ideale gelegenheid om er even tussenuit te gaan en te genieten van het prachtige weer op de Westeinderplassen!

 

Zeilen op de Westeinderplassen met Zeilschool Aalsmeer

Vier Hemelvaart tussen de bloemen

De Historische Tuin is op Hemelvaartsdag open van 10:00 uur tot 16:30 uur. Midden in het knusse dorp van Aalsmeer stap je de wereld vol bloemen in. In deze tuin ontdek je namelijk 350 jaar tuinbouwgeschiedenis. Van een tentoonstellingskas met oude gereedschappen tot de corridor vol foto’s. Er is ook een plantenwinkel, een botanische tuin, en er zijn verschillende kassen.

Is Hemelvaartsdag voor jou het ideale moment om lekker in de tuin te werken? Maar moet daarvoor nog geshopt worden? Tuincentrum het Oosten is op Hemelvaartsdag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Als je hier niet slaagt, dan slaag je nergens! Tuincentrum het Oosten is met 80.000 vierkante meter namelijk het grootste tuincentrum van Nederland.

 

Fietsen en wandelen rondom Aalsmeer

Door de combinatie van bloemen en water is Aalsmeer ook het dorp van mooie fiets- en wandelroutes. En laat dit nu net een perfecte activiteit zijn voor Hemelvaartsdag, waarbij je onderweg kunt genieten van een hapje en drankje op een van de terrassen in Aalsmeer. Een aantal mogelijkheden om te fietsen en wandelen in Aalsmeer op een rijtje:

Fietsen en wandelen Schinkelbos Aalsmeer

Hemelvaart in Aalsmeer met kinderen

Ook voor de kleintjes is er op Hemelvaartsdag genoeg te beleven in Aalsmeer. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Kinderboerderij Boerenvreugd, waar kinderen alles kunnen leren over boerderijdieren en natuurlijk uitgebreid met de dieren kunnen knuffelen. Of neem een duik in het water bij Zwembad de Waterlelie. Op zoek naar nog meer actie? Bij FunZone Aalsmeer kunnen kinderen naar hartenlust spelen in de leukste overdekte speeljungle van Nederland. Zoals je ziet is er ook voor kinderen genoeg te doen tijdens Hemelvaart!