Tips voor een leuke Hemelvaartsdag in Aalsmeer

Wat te zien en doen in Aalsmeer

Op donderdag 26 mei 2022 is het weer Hemelvaartsdag en dat betekent voor velen de start van een lang - en hopelijk zonnig - weekend. Kom jij gezellig voor een dag of weekend naar Aalsmeer? Dit is er te doen op het gebied van bloemen, water, fietsen en wandelen.

Wereld vol bloemen

De Historische Tuin is op Hemelvaartsdag van 10:00 uur tot 16:30 uur geopend. Midden in het knusse dorp van Aalsmeer stap je de wereld vol bloemen in. In deze tuin ontdek je namelijk 350 jaar tuinbouwgeschiedenis. Van een tentoonstellingskas met oude gereedschappen tot de corridor vol foto’s. Er is ook een plantenwinkel, verschillende kassen en een bloeiende botanische tuin.

Is voor jou Hemelvaartsdag het moment om lekker in de tuin te wroeten? Maar moet daarvoor nog geshopt worden? Tuincentrum het Oosten is op Hemelvaartsdag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Als je hier niet slaagt, dan slaag je nergens! Tuincentrum het Oosten is met 80.000 vierkante meter namelijk het grootste tuincentrum van Nederland.

Geniet op en aan het water

Aalsmeer is niet alleen het dorp van bloemen, maar ook van water. Het dorp ligt namelijk aan de oevers van Westeinderplassen en met mooi weer is het hier een groot waterfestijn. Een wirwar aan boten varen over het water en tussen de eilanden door. Wil jij met Hemelvaartsdag gaan varen? Dit moet je weten over varen in Aalsmeer!

Voor de combinatie eten en water zit je bij de restaurants aan het water goed. Of de zon nu prachtig aan de hemel staat of de regen uit de lucht komt vallen: zowel binnen als buiten heb je bij deze restaurants een fijne Hemelvaartsdag aan het water.

Fietsen en wandelen rondom Aalsmeer

Door de combinatie van bloemen en water is Aalsmeer ook het dorp van mooie fiets- en wandelroutes. En laat dit nu net een perfecte activiteit zijn voor Hemelvaartsdag, waarbij je onderweg geniet van een hapje en drankje op een van de terrassen in Aalsmeer. Een aantal mogelijkheden om te fietsen en wandelen in Aalsmeer op een rijtje:

Credits: Magda Spierings

Aalsmeer met kinderen

Voor leuke kinderactiviteiten tijdens Hemelvaartsdag in Aalsmeer breng je een bezoek aan de Kinderboerderij Boerenvreugd, ga je zeilen op de Westeinderplassen of onderneem je sportieve indoor activiteiten.