Meet the local: de favoriete plekken in Aalsmeer van fotograaf Kick

Kick Spaargaren (KicksFotos.nl)

Kick Spaargaren is de huisfotograaf van Visit Aalsmeer. Hij kent als geen ander de mooiste plekken in Aalsmeer. Wist je dat hij zo’n 35 keer per jaar de Watertoren beklimt?

Fotograaf Kick Spaargaren vertelt:

“Aalsmeerders zijn trots. We hebben onze eigen manieren en het is een echt dorp waar bijna iedereen elkaar kent. Dat zie je vooral tijdens de Feestweek. Twee weekenden lang is iedereen dan thuis met als hoogtepunten Vuur & Licht en de Pramenrace. Ik ben bij al die evenementen ook nauw betrokken. Bijna alle Aalsmeerders hebben wel iets met bloemen. Ik werk zelf ook in een kwekerij en veel vrienden werken op de bloemenveiling. Ook heb ik net als bijna iedereen hier een eigen boot en eilandje in de Poel. Ook het dorp waar je zowel de Historische Tuin, molen en de winkels hebt zijn altijd gezellig.”

Wat zijn Kick’s favoriete plekken in Aalsmeer?

1. De Watertoren

“Met stipt op één ja. Het zien van de Watertoren geeft me altijd een gevoel van thuiskomen. Ik heb zelf tienduizenden foto’s waar zo’n 150 foto’s van m’n favoriet zijn. Zo’n 2-3 keer per maand ga ik naar boven, in totaal dus zeker 35 keer per jaar. Tijdens het jaarlijkse vuurwerkfestival Vuur & Licht mag ik als enige bovenop staan. Dat geeft wel enorm kippenvel!”

Kick Spaargaren (KicksFotos.nl)

2. De Poel

“Ja, ik heb ook een eigen eilandje in de Poel. Deze zijn voor recreatief gebruik. In de zomer ga ik er veel heen. Altijd als ik daar ben voelt het alsof ik op vakantie ben.”

Kick Spaargaren (KicksFotos.nl)

3. De Oude Veiling

“Ik ga graag lunchen bij restaurant De Oude Veiling. Dit is een gezellig plekje waar veel Aalsmeerders komen. Het voelt echt als de huiskamer van het dorp. In het restaurant hangen ook enkele van mijn foto’s op groot formaat.”

De Oude Veiling, foto Joyce Goverde

4. Het Oosterbad

“Dit is het natuurbad aan de Oosteinderpoel. Hier zwem je wel in natuurwater, maar wel in een zwembad. Op zomerdagen vind je hier vooral locals, terwijl de bezoekers naar het Surfeiland gaan. Er is altijd toezicht van badmeesters en -juffen.

5. De Westeinderplassen bij vorst

“Vorig jaar konden we schaatsen op de Grote Poel. Dat is voor mij echt genieten. Ik sta iedere week op de ijsbaan, maar nu hadden we een thuiswedstrijd. Van mij mag dat iedere week zo zijn.”

Ijs op de Westeinderplassen
Credits: Kick Spaargaren

Ben je benieuwd naar de foto’s van Kick of wil jij de Watertoren op groot formaat thuis? Volg hem dan op Instagram!