Saro van Saro Moves deelt haar visie op holistische gezondheid

Saro van Saro Moves
Saro van Saro Moves

Als je denkt dat fitness alleen maar gaat over het kweken van spieren, dan heb je nog niet kennisgemaakt met Saro Soebdhan van SARO MOVES (voorheen Uplift Sports). Op 33-jarige leeftijd is deze Aalsmeerse onderneemster het levende bewijs dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Het lichaam als reflectie van je welzijn

Saro begrijpt als geen ander dat echte gezondheid meer is dan het cijfer op de weegschaal. In haar werkruimte in Aalsmeer Studio’s vindt ze de perfecte setting om mensen te helpen in hun zoektocht naar een gezonde balans. “Je lichaam is een reflectie van je innerlijke welzijn,” vertelt Saro. Ze combineert in haar trainingen daarom ook fysieke oefeningen met mindset coaching. “Sport is een metafoor voor het leven. Het kan je leren hoe je omgaat met uitdagingen. Niet alleen in de sportschool, maar ook daarbuiten.”

De overstap naar Aalsmeer

Oorspronkelijk komt Saro uit het bruisende Amsterdam, maar de liefde bracht haar naar Aalsmeer. Deze verhuizing heeft haar meer gegeven dan alleen een nieuwe postcode. “Elke dag ontmoet ik hier in Aalsmeer nieuwe mensen en voel ik een groeiende verbondenheid met deze warme gemeenschap,” vertelt ze enthousiast. Saro’s aanstekelijke energie lijkt een perfecte match met haar nieuwe woonplaats. Ze deelt haar enthousiasme geregeld op haar Instagramaccount, met inspirerende video’s waarin ze anderen vraagt naar wat hen beweegt. Zo combineert ze ook in het digitale domein sport met filosofie, en krijgt haar werk meer verdieping.

 

Saro van Saro Moves
Credits: Kick Spaargaren
"Sport is een metafoor voor het leven. Het kan je leren hoe je omgaat met uitdagingen. Niet alleen in de sportschool, maar ook daarbuiten." – Saro Soebdhan

Beweging als levensfilosofie

De filosofie van SARO MOVES is geboren uit Saro’s eigen transformatie, die ze bereikte door middel van een jarenlange mix van fitness, Braziliaans jiu-jitsu en yoga. Deze disciplines hebben haar niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook op het mentale vlak enorm veranderd. “Ze hielpen me uit een burn-out en lieten me zien dat ware veerkracht voortkomt uit de uitdagingen die het leven je biedt,” deelt Saro. Letterlijk vallen en opstaan dus, en een ultieme test in doorzettingsvermogen. 

Samen ondernemen

Het ondernemerschap in Aalsmeer heeft een eigen karakter, iets dat Saro vanaf het begin heeft ervaren. “Er is hier onderling een authentieke bereidheid om tijd met elkaar door te brengen, ervaringen te delen en echt te verbinden,” zegt ze. Tijdens haar eerste netwerkevent werd ze door een lokale dame warm ontvangen en aan iedereen voorgesteld. “Deze gastvrijheid en inclusiviteit zijn onbetaalbaar. Daarnaast faciliteert de gemeente actief de ontmoetingen tussen lokale ondernemers, wat het nog aantrekkelijker maakt om je als ondernemer hier te vestigen.”

Ervaringen en tips

Als het gaat om haar mooiste herinneringen in Aalsmeer, staat de persoonlijke groei van haar cliënten voorop. “Ik ben enorm dankbaar voor de diepgaande gesprekken en de kans om mijn kennis en energie te delen,” zegt ze. Voor bezoekers van Aalsmeer heeft Saro ook een tip: “Mis het evenement ‘Vuur en Licht op het Water’ niet! Het is een magische ervaring met verlichte boten en een adembenemende vuurwerkshow die je niet snel zult vergeten.”