Van Foodtruck tot Feestjes met Jamie en Zoey van Jaim & Zo

Jamie en Zoey van Jaim & Zo Foodtrailer
Jamie en Zoey van Jaim & Zo

Jamie uit Amsterdam en Zoey uit Aalsmeer vormen het dynamische duo achter de veelzijdige Jaim & Zo Foodtrailer. In dit interview lees je alles over hun onderneming in Aalsmeer.

Deze twee bevriende hoteltalenten leerden elkaar kennen op de MBO hotelschool in Amsterdam en gingen samen op buitenlandse stage. Na de pandemie besloten ze hun krachten te bundelen en een gezamenlijk culinair avontuur te beginnen. 

Culinaire reis in een foodtruck

Na de coronapandemie begon Zoey met een klein taartenbedrijf. Het duo besloot vervolgens hun horizon te verbreden. “De eerste stap was een foodtruck, simpelweg omdat het betaalbaar en flexibel was,” zegt Zoey. Van foodfestivals en bedrijfsborrels tot complete diners aan huis; de foodtruck biedt een breed scala aan mogelijkheden en heeft zich inmiddels ook ontpopt tot een mobiele cocktail- en koffiebar. De foodtrailer is niet alleen te vinden in Aalsmeer en Amsterdam maar reist soms het hele land door.

Gemeenschapszin in Aalsmeer

“Wat ondernemen in Aalsmeer voor ons zo bijzonder maakt, is de sterke community,” vertelt Zoey. “Het is ‘ons kent ons’; mensen onthouden je snel, en dat is ideaal voor onze doelgroep, de lokale evenementen en bedrijfsfeestjes.” De gunfactor is groot in Aalsmeer, en dit heeft absoluut in het voordeel van dit duo gewerkt.

 

Jamie en Zoey van Jaim & Zo Foodtrailer
Credits: Kick Spaargaren
"Wat ondernemen in Aalsmeer voor ons zo bijzonder maakt, is de sterke community." – Zoey van Toor

Onvergetelijke momenten

“Het hoogtepunt van onze reis als ondernemers tot nu toe is zeker Koningsdag bij café Vleghaar,” vertelt Jamie enthousiast. “Er heerste een fantastische sfeer en het was echt een feestje om daar deel van te mogen zijn. Dat is precies wat we voor ogen hadden toen we begonnen.” 

Wat bezoekers van Aalsmeer absoluut moeten zien? Zoey antwoordt: “Als je Aalsmeer bezoekt, mag je het Tuinhuis met de historische tuin en de Westeinderplassen niet missen. Perfecte plekken voor een lunch of een dagje uit.”

Toekomst

Ook de wintermaanden zijn gevuld met activiteiten zoals beurzen en catering opdrachten. “Het rolt allemaal lekker door,” zegt Jamie. Hun toekomstplannen? “We denken aan een eigen restaurant, cocktailbar of lunchroom. We zijn volop aan het verkennen wat het beste bij ons past.”

In een wereld die inmiddels weer herstelt van een pandemie, brengen Jamie en Zoey een broodnodige dosis vreugde en lekkernijen naar de straten van Aalsmeer. Met hun ondernemerschap bewijzen ze dat waar een wil is, ook echt een weg is. Op zoek naar catering voor jouw evenement? Bekijk de mogelijkheden op de website van Jaim & Zo.