Sebastiaan aan het roer van Zeilschool Aalsmeer: een passie voor watersport

Sebastiaan Sargis van Zeilschool Aalsmeer
Sebastiaan Sargis van Zeilschool Aalsmeer

De zesentwintig jaar jonge Sebastiaan Sargis heeft per 1 november het roer overgenomen van Zeilschool Aalsmeer en is vanaf dan de nieuwe eigenaar. In dit interview vragen we hem naar zijn connectie met het water en hoe hij de toekomst van watersport in Aalsmeer voor zich ziet.

Jongensdroom wordt werkelijkheid

Als je aan Sebastiaan Sargis vraagt wat zijn werk inhoudt, straalt hij van oor tot oor. “Ik ben hier als 6-jarige begonnen en heb me opgewerkt van leerling tot assistent-instructeur en later tot verantwoordelijk opleider,” vertelt Sebastiaan, die al sinds zijn vierde in Aalsmeer woont. Hij werkt inmiddels al twaalf jaar bij de zeilschool en voor hem is het overnemen van het bedrijf een droom die uitkomt.

Het unieke aan ondernemen in Aalsmeer

“Aalsmeer is een prachtige gemeente aan het water, met iconische herkenningspunten als de watertoren en het fort,” zegt Sebastiaan. De combinatie van deze bijzondere locatie en zijn passie voor watersport maakt het ondernemen hier voor hem extra speciaal. De gemeenschap speelt ook een belangrijke rol voor hem. Het vertrouwde ‘ons kent ons’-gevoel helpt om zaken te doen en draagt bij aan het gemeenschapsgevoel.

 

Sebastiaan Sargis van Zeilschool Aalsmeer
Credits: Kick Spaargaren
"Het is geweldig om te zien hoe mensen met een lach op hun gezicht kennis maken met wat ik zelf het allerleukste vind: zeilen en watersport!" – Sebastiaan Sargis

Plezier in het werk

Het werken met verschillende mensen, zowel instructeurs als cursisten, is wat Sebastiaan het meest waardeert. “Het is geweldig om te zien hoe mensen met een lach op hun gezicht kennis maken met wat ik zelf het allerleukste vind: zeilen en watersport,” zegt hij. De nieuwe eigenaar is momenteel vooral bezig met het evalueren van wat goed gaat en wat er beter kan, maar hij geeft aan dat er nieuwe plannen in de maak zijn.

Tips en toekomstvisie

Voor diegenen die Aalsmeer bezoeken heeft Sebastiaan een duidelijke tip: “Zoek het water op! De Westeinderplassen zijn het mooiste wat Aalsmeer te bieden heeft.” Hij merkt op dat veel mensen buiten Aalsmeer nog niet bekend zijn met dit gebied, maar er wel vaak naar terugkeren zodra ze het eenmaal ontdekken.

Sebastiaan sluit af met een positieve boodschap: “Ik kijk er enorm naar uit om met een jonge, frisse blik iets prachtigs neer te zetten met Zeilschool Aalsmeer.”

Met Sebastiaan aan het roer is Zeilschool Aalsmeer niet alleen in goede handen, maar ook verzekerd van een gepassioneerde kapitein die zijn levenslange liefde voor zeilen en zijn lokale gemeenschap combineert. Het belooft een spannende nieuwe fase te worden voor deze Aalsmeerse onderneming.