6 september 2020 t/m 12 september 2020

Feestweek Aalsmeer

Vuurwerk boven de Westeinderplassen, optredens van de gezelligste Nederlandse zangers, een filmfestival vol Aalsmeerse nostalgie en een race met meer dan 120 versierde boten. Dé Feestweek in Aalsmeer. Een begrip in de regio. De tweede week van september staat al 26 edities in het teken van feest voor jong en oud met als centraal punt de feesttent op het Praamplein. Dit wil je niet missen. 

Vuur en Licht op het Water – zaterdag 5 september 

Aan de vooravond van de Feestweek vindt een spectaculair lichtfestijn plaats, genaamd Vuur en Licht op het Water. Sterker nog, het is een van de grotere vuurwerkevenementen in Nederland. Aalsmeerders verzamelen met familie en vrienden in boten op de Westeinderplassen, waar om 23:00 uur een grote vuurwerkshow plaatsvindt. Dit gebeurt ter hoogte van de Watertoren. 

Heb je geen boot? Niet getreurd, want de vuurwerkshow is ook mooi vanaf de oever. Dan heb je ook nog eens uitzicht op de lichtgevende boten. De Stommeerweg en Kudelstaartseweg worden afgesloten tussen de Zwarteweg en de Beethovenlaan, zodat toeschouwers op een veilige manier een plekje langs de oevers kunnen vinden. 

Pramenrace – zaterdag 12 september

Elk jaar is het thema van de Pramenrace anders. Ruim 120 pramen – versierd volgens het thema – varen vanaf de Pontweg naar het centrum van Aalsmeer, tussen de eilanden van de Westeinderplassen door en finishen op het Praamplein. Geweldig om vanaf de kant te aanschouwen. Aan het einde van de race – rond 17:00 uur – worden allerlei prijzen uitgereikt.

Bekijk voor meer activiteiten het programma van Feestweek Aalsmeer.

Ga jij een feestje bouwen tijdens de Feestweek in Aalsmeer? Deel mooie foto’s en video’s met #VisitAalsmeer en tag Visit Aalsmeer op Facebook, Instagram en Twitter.