8 september 2019 t/m 14 september 2019

Feestweek Aalsmeer

Vuurwerk boven de Westeinderplassen, optredens van de gezelligste Nederlandse zangers, een filmfestival vol Aalsmeerse nostalgie en een race met meer dan 120 versierde boten. Dé Feestweek in Aalsmeer. Een begrip in de regio. De tweede week van september staat al 25 edities in het teken van feest voor jong en oud met als centraal punt de feesttent op het Praamplein. Dit wil je niet missen. 

Vuur en Licht op het Water – zaterdag 7 september 

Aan de vooravond van de Feestweek vindt een spectaculair lichtfestijn plaats, genaamd Vuur en Licht op het Water. Sterker nog, het is een van de grotere vuurwerkevenementen in Nederland. Aalsmeerders verzamelen met familie en vrienden in boten op de Westeinderplassen, waar om 23:00 uur een grote vuurwerkshow plaatsvindt. Dit gebeurt ter hoogte van de Watertoren. 

Heb je geen boot? Niet getreurd, want de vuurwerkshow is ook mooi vanaf de oever. Dan heb je ook nog eens uitzicht op de lichtgevende boten. De Stommeerweg en Kudelstaartseweg worden afgesloten tussen de Zwarteweg en de Beethovenlaan, zodat toeschouwers op een veilige manier een plekje langs de oevers kunnen vinden. 

Nostalgisch Filmfestival – dinsdag 10 september

Journalist Dick Piet presenteert op dinsdagmiddag en -avond een programma boordevol films uit het verleden van Aalsmeer. Zo bewonder je nog nooit eerder vertoonde beelden uit de jaren ’30 en ’40, zoals een unieke bevrijdingsfilm. Maar ook Aalsmeer in de jaren ’50 in kleur en in de jaren ’80, waarbij je het veranderende gezicht van Aalsmeer te zien krijgt. Nostalgie ten top! Koop je kaarten bij het Boekhuis in de Zijdstraat, wees er wel snel bij.

Optredens en feesten – woensdag 11 september t/m zaterdag 14 september

Van woensdag tot en met zaterdag is het elke avond feest in Aalsmeer met de gezelligste (on)bekende artiesten. Koop je kaartjes online voor de optredens tijdens Feestweek Aalsmeer. Zo treedt Di-rect op woensdag op. Zingen Gerard Joling, Jan Smit, Jeroen van der Boom en Rene Froger de sterren van de hemel op donderdag. Op vrijdag feest je met André Hazes en zijn band en op zaterdag met de Snollebollekes. Maar er zijn nog veel meer optredens. 

Pramenrace – zaterdag 14 september

Dit jaar is het thema van de Pramenrace Winter Wonderland. Ruim 120 pramen varen vanaf de Pontweg naar het centrum van Aalsmeer, tussen de eilanden van de Westeinderplassen door en finishen op het Praamplein. Geweldig om vanaf de kant te aanschouwen. Aan het einde van de race – rond 17:00 uur – worden allerlei prijzen uitgereikt.

Bekijk voor meer activiteiten het programma van Feestweek Aalsmeer.

Ga jij een feestje bouwen tijdens de Feestweek in Aalsmeer? Deel mooie foto’s en video’s met #VisitAalsmeer en tag Visit Aalsmeer op Facebook, Instagram en Twitter.