9 gezellige terrassen in Aalsmeer

Terrassen in Aalsmeer

Een zonnig voorjaar en een heerlijk warme zomer! Hier hopen we natuurlijk op, zodat we ons weer kunnen versieren met vrolijke jurkjes, korte broeken en zonnebrillen. En natuurlijk een drankje in de hand op een gezellig terras. Schuif aan op een van de 9 gezellige terrassen in Aalsmeer: van het knusse dorp tot uitzicht over de Westeinderplassen. Voor welke van deze ga jij?

1. Restaurant On The Rock

In mei 2020 is restaurant Westeinder Paviljoen omgedoopt tot restaurant On The Rock. Een bijzondere plek met een adembenemend uitzicht over de Westeinderplassen en de Frans georiënteerde keuken met een moderne twist. Welkom bij de nieuwste aanwinst van Aalsmeer. On The Rock: een restaurant waar je luncht, borrelt en dineert. Een droom aan het water.

2. Wapen van Aalsmeer

In het oude centrum van Aalsmeer kun je niet om het Wapen van Aalsmeer heen. Dit sfeervolle restaurant en het viersterren familiehotel van de familie Arkesteijn vormen een waar begrip in het bloemendorp. Bijzonder aan het restaurant Wapen van Aalsmeer is dat de koks elk kwartaal een andere menukaart samenstellen. Met een grote glimlach serveert de bediening tot laat in de avond eten aan haar gasten. In het restaurant is het dus mogelijk lang te tafelen. De keuken is open van twaalf tot half tien. Tot half twaalf kun je zelfs van de kleine kaart bestellen.

3. Café Op de Hoek

Café Op de Hoek is in 2016 geopend en dat mogen we gerust een mijlpaal noemen in de horeca geschiedenis van Kudelstaart, een dorp in de gemeente Aalsmeer. De opening van deze kroeg maakte namelijk een einde aan de café-loze periode in Kudelstaart, die begon in 1982. Dat Café Op de Hoek nu bestaat, is niet alleen goed nieuws voor de locals, maar zeker ook voor alle fietsers, wandelaars en andere bezoekers die dit dorp aandoen. In Kudelstaart onderbreek je de fiets- of wandeltocht en strijk je neer in de zon op het terras.

Horeca Kudelstaart: Café De Hoek
Cafe Op De Hoek

4. Brasserie Nieuwe Meer

Een rijke historie, maar toch hagelnieuw. Brasserie Nieuwe Meer is een restaurant met een verhaal. Op een unieke locatie aan de Westeinderplassen, waar je ogen te kort komen. Lekker aan het varen en is het tijd voor een lunch, borrel of diner? Meer dan aan bij Brasserie Nieuwe Meer in Aalsmeer. Een riant terras en uitzicht op de Westeinderplassen gegarandeerd!

Brasserie nieuwe Meer

5. Brasserie de Haven

Geniet van een prachtig uitzicht over de haven en op het water. Bij Brasserie de Haven eet je niet alleen heerlijk, je zit ook heerlijk. Buiten op een heel fijn terras of binnen in de buurt van de open haard of bij het aquarium. Dagje varen? Je kunt hier ook aanmeren voor lunch, borrel of diner.

Brasserie de Haven

6. Proef en Meer

Hoe klinkt een proeverij met uitzicht op het water? Lekker smullen vanaf een dakterras, of binnen in een moderne setting? Dan is Restaurant Proef en Meer in Aalsmeer your place to be!

7. Restaurant The Beach

Klaar met het slechte weer en/of wil je uiteten met kinderen? Bij The Beach in Aalsmeer is het altijd zomer en het is het kindvriendelijkste restaurant van Amsterdam en omstreken.

8. Joseph aan de Poel

Franse bistro, de Cote d’Azur, luxe allure van New York: bij Joseph aan de Poel in Aalsmeer maak je een culinaire wereldreis tijdens lunch en diner. Heb je iets te vieren? Breng dan het terras van Joseph aan de Poel op het water: stap aan boord van een luxe sloep.

9. Tuinhuis

Kom aanvaren en meer je boot aan, zet je fiets op slot of wandel door de Historische Tuin zo het Tuinhuis in. Hier ben je goed voor allerlei lekkers aan het water: van high tea tot lekkere lunch.