Zomerse outdoor activiteiten voor kinderen in Aalsmeer

Watersport- en recreatiegebied Surfeiland Aalsmeer

De zomer is een geweldig seizoen in het natuurrijke Aalsmeer. Er valt tijdens de warme zomermaanden dan ook genoeg te beleven voor kinderen. Sportieve en ontspannen activiteiten, niet alleen in het water maar ook ernaast. In dit artikel zetten we de acht leukste outdoor activiteiten voor kinderen in Aalsmeer voor je op een rij!

1. Zwemmen in een buitenbad

Zwembad de Waterlelie in Aalsmeer heeft niet alleen een binnenzwembad maar ook een buitenzwembad. Ideaal dus tijdens de warme zomerdagen! Het buitenzwembad heeft een grasveld en zelfs een eigen strand. Het buitenbad bestaat uit twee zwembaden: een groot diep speelbad met familieglijbaan en duikplank, en een peuterbad voor de kleintjes.

In het Oosterbad in Aalsmeer kun je ook terecht voor zwemplezier. Dit zwembad heeft natuurlijk water, dus geen chloorwater, maar oppervlaktewater van A-kwaliteit. In het diepe bad is er volop toezicht. Hier vind je een duiktoren, maar ook verschillende speeltoestellen. Kinderen kunnen zich hier heerlijk uitleven.

Houd je hoofd koel tijdens de hittegolf in Aalsmeer
Foto: Joyce Goverde

2. Windsurfen bij de Windsurfclub Aalsmeer

Aan de Westeinderplassen vind je Windsurfclub Aalsmeer. Deze club is al tientallen jaren dé hotspot voor windsurflessen, op het Surfeiland vlakbij de Watertoren. Een echte toplocatie voor zowel de beginnende als gevorderde windsurfer. Bij mooi weer is het Surfeiland Aalsmeer een must voor iedereen die op sportieve en ontspannen wijze wil genieten van de Westeinderplassen, ideaal voor een uitje met het hele gezin.

Credits: Eelco Roos

3. Suppen op de Westeinderplassen

Suppen staat voor “stand up paddling” en is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire en volwaardige watersport in Aalsmeer. Bij Supventure Aalsmeer kun je kennismaken met deze nieuwe watersport. Je probeert het hier gewoon eens uit zonder meteen duur materiaal aan te hoeven schaffen. Tijdens de zomermaanden kun je iedere donderdagavond meedoen tijdens de wekelijkse Opstapavond op het Surfeiland in Aalsmeer. Een leuke activiteiten met kinderen in Aalsmeer.

Stand Up Paddling of Suppen in Aalsmeer

4. Dieren aaien bij Kinderboerderij Boerenvreugd

Kinderen komen op Kinderboerderij Boerenvreugd ogen, oren en handen te kort. Op deze leuke kinderboerderij kunnen ze geitjes melken, ezels of schapen aaien, konijnen knuffelen, en met grote ogen naar die mooie pauwen en kalkoenen kijken. Terwijl de kippen en eenden op het terrein scharrelen hebben de kinderen hier de tijd van hun leven.

Kinderboerderij Boerenvreugd
Credits Joyce Goverde

5. Paardrijden bij Manege van Haastrecht

Iedereen is welkom bij Manege van Haastrecht, Van zesjarige beginners tot recreatieruiters en dressuuramazones. Deze goed bereikbare manege bevindt zich op een paar minuten van het Amsterdamse bos. Dit is een manege en pensionstal met ruim honderd binnen- en buitenstallen, een gezellige bar en 25 manegepaarden en pony’s. Paardenfans hebben hier gegarandeerd een onvergetelijke dag.

6. Zeilen bij Zeilschool Aalsmeer

Op een mooie locatie aan de Westeinderplassen vind je Zeilschool Aalsmeer. Een veilige en betrouwbare zeilschool met een rijk aanbod van lessen, huurboten, feesten, maar ook groepsactiviteiten. Zeilschool Aalsmeer is professionele CWO, NPJ, VDWS zeil-, surf-, SUP-, en catamaranschool met goed opgeleide en enthousiaste instructeurs. Het is een zeilschool waar je veel leert, maar waar je ook veel gezelligheid beleeft.

7. Paintballen of lasergamen

Oudere kinderen kunnen zich in Aalsmeer uitleven tijdens een potje paintball, lasergame of Airsoft bij Realistic Sports & Leisure. Het is het eerste indoor bedrijf in Nederland dat deze sporten professioneel heeft aangepakt. Dit merk je aan de manier waarop de instructeurs te werk gaan, die er altijd voor zorgen dat je een bijzonder avontuur beleeft.

Laser Gaming Aalsmeer The Studio's

8. Midgetgolf in Aalsmeer

Bij Midgetgolfclub aan de Beethovenlaan in Aalsmeer kun je met het hele gezin midgetgolfen, zowel recreatief als op wedstrijdniveau. Ze hebben maar liefst 18 verschillende banen met allerlei uitdagingen. Midgetgolfen staat garant voor een geslaagd kinderfeestje, maar ook voor een gezellig gezinsuitje in Aalsmeer.