8x kinderactiviteiten in de zomer

Watersport- en recreatiegebied Surfeiland Aalsmeer

De zomer in Aalsmeer heeft veel te bieden voor kinderen. Niet alleen op het water, maar ook naast het water. Van sportieve tot ontspannen activiteiten. Dit zijn acht tips voor outdoor-kinderactiviteiten in de zomer.

1. Buitenzwembaden

Zin om buiten te zwemmen? Buitenzwembad De Waterlelie  heeft buiten twee zwembaden: een diep speelbad met een grote familieglijbaan en duikplank van een meter hoog. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peuterbad aflopend van 0 tot 1.20 meter waar een speelterrein aan grenst.

In Het Oosterbad in Aalsmeer zwem je in oppervlaktewater van A-kwaliteit. Deze unieke les- en plezierlocatie voldoet aan alle eisen voor een instructiebad. Het Oosterbad heeft een officiële NRZ-Zwem-ABC-licentie. In het diepe bad is er volop toezicht. Hier vind je een duiktoren, maar ook verschillende speeltoestellen. Kinderen kunnen zich hier heerlijk uitleven.

Foto: Joyce Goverde

2. Windsurfen bij de Windsurfclub Aalsmeer

Aan de Westeinderplassen in Aalsmeer vind je Windsurfclub Aalsmeer. Al tientallen jaren is dit de hotspot voor windsurflessen op het Surfeiland. Het is een toplocatie voor beginnende, maar ook voor gevorderde windsurfers.

Credits: Eelco Roos

3. Suppen op de Westeinderplassen

Suppen staat voor Stand up Paddling. Het is in korte tijd is uitgegroeid tot een populaire en volwaardige watersport. Bij Supventure Aalsmeer maak je kennis met deze nieuwe watersport die je gewoon een keer kunt proberen zonder meteen materiaal aan te schaffen. Tijdens het seizoen kun je iedere donderdagavond mee suppen tijdens de wekelijkse Opstapavond op het Surfeiland in Aalsmeer. Een leuke activiteiten met kinderen in Aalsmeer.

Stand Up Paddling of Suppen in Aalsmeer

4. Dieren aaien bij Kinderboerderij Boerenvreugd

Geitjes melken, ezels en schapen aaien, konijnen knuffelen en naar die mooie pauwen en gekke kalkoenen kijken. De kinderen komen in Aalsmeer op Kinderboerderij Boerenvreugd ogen, oren en handen te kort. Je kinderen hebben hier de tijd van hun leven.

Credits Joyce Goverde

5. Paardrijden bij de manege

Iedereen is welkom bij Manege Stal van Haastrecht; van zesjarige en volwassen beginners tot recreatieruiters en dressuuramazones. Deze goed bereikbare manege bevindt zich op een paar minuten van het Amsterdamse bos. De manege telt ruim 100 binnen- en buitenstallen, een gezellige bar en 25 manegepaarden en -pony’s.

6. Zeilen bij de zeilschool

Op een mooie locatie aan de Westeinderplassen vind je Zeilschool Aalsmeer. Een veilige en betrouwbare zeilschool met een rijk aanbod aan lessen, boten om te huren, feesten en groepsactiviteiten. Zeilschool Aalsmeer is een professionele CWO, NPJ, VDWS zeil-, surf-, SUP-, en catamaranschool met goed opgeleide en enthousiaste instructeurs. Het is een zeilschool waar je veel leert, maar waar je ook veel gezelligheid beleeft.

7. Dagje paintballen

Oudere kinderen kunnen zich in Aalsmeer lekker uitleven tijdens een potje paintball, lasergame of Airsoft bij Realistic Sports & Leisure (indoor). Dit is het eerste bedrijf in Nederland dat deze sporten professioneel heeft aangepakt. Dit merk je aan de manier waarop de instructeurs te werk gaan. De kinderen zullen hier nog lang over napraten!

Laser Gaming Aalsmeer The Studio's

8. Midgetgolfen

Bij midgetgolfclub Aalsmeer kun je op gezette tijden midgetgolfen, zowel op recreatief als op wedstrijdniveau. Ze hebben maar liefst 18 banen. Midgetgolfen staat altijd garant voor geslaagde kinderfeestjes, maar ook voor gezinsuitjes.