Wind Surf Club Aalsmeer

Wind Surf Club Aalsmeer

Op een surfplank over het zoete water van de Westeinderplassen razen? Vanaf het speciale Surfeiland vooruit geblazen worden door een strakke zuidwestenwind? Aan de Westeinderplassen in Aalsmeer vind je Wind Surf Club Aalsmeer. Al tientallen jaren de hotspot voor windsurflessen, op het Surfeiland vlak bij de Watertoren. Een echte toplocatie, voor zowel de beginnende als gevorderde windsurfer.

Contact

Windsurfen in Aalsmeer

Voor windsurfen in Aalsmeer is de Wind Surf Club een bekende uitvalsbasis voor jong en oud. De intern opgeleide instructeurs zijn zelf enthousiaste leden van de Wind Surf Club. Slechts drie lessen zijn ervoor nodig om helemaal zelfstandig het water op en af te gaan, en om precies te weten wat de wind en het weer voor invloed hebben bij het windsurfen. Termen als ‘overstag’ of ‘gijpen’ zijn binnen no-time jouw nieuwe stopwoordjes.

Surfer van Windsurfclub Aalsmeer op het strand van de Westeinderplassen

Surfeiland in een baai

Het Surfeiland ligt in een baai, waardoor de windsurfers altijd in een beschermde en overzichtelijk omgeving blijven. En lekker de baai inkijken van het speciaal aangelegde strand naast het clubhuis, is natuurlijk ook geen straf. Bijkomend voordeel van die ligging is dat lessen vrijwel altijd kunnen doorgaan, weer of geen weer. Voor de zekerheid ligt er altijd een motorboot startklaar.

Evenementen Wind Surf Club

Bij Wind Surf Club Aalsmeer houden ze van evenementen. De ene keer sportief, de andere keer vooral voor de gezelligheid. Van een doordeweeks avondje ‘suppen’ tot een wijnproeverij tijdens de clubavond. Op het sportieve front zijn de Westeinderplassen in Aalsmeer al sinds 1993 het decor van De Grote Prijs van Aalsmeer. Een windsurfwedstrijd voor alle leeftijden, op alle niveaus.

Contact

Wind Surf Club Aalsmeer
Kudelstaartseweg 20,
1431 GA, Aalsmeer