8x eten aan het water in Aalsmeer

Eten aan het water Aalsmeer
Joseph aan de Poel

Op een prachtige locatie lekker borrelen en eten aan het water? In Aalsmeer heb je het voor het uitkiezen. Hier vormen de Westeinderplassen het decor van talloze brasseries, eetcafés en restaurants. We hebben de beste spots waar je heerlijk kunt eten aan het water in Aalsmeer op een rij gezet.

1. Brasserie Nieuwe Meer alleen bereikbaar per boot

Brasserie Nieuwe Meer, gevestigd aan de rand van de Kleine Poel, was tot enkele jaren geleden alleen toegankelijk voor leden van de Watersportvereniging Nieuwe Meer. Het markante houten monumentale bouwwerk is bereikbaar via het water met een pontje en dat maakt eten aan het water in Aalsmeer nog eens extra uniek. Er zijn genoeg aanlegplaatsen voor je boot, sloep, zeilschip of speedboot.

Brasserie Nieuwe Meer Aalsmeer
Brasserie Nieuwe Meer

2. Geoff’s Eetcafe met variatie op meerdere gebieden

Na een dagje varen ben je bij Geoff’s Eetcafe Aalsmeer helemaal in je element. De variatie is groot bij Geoff’s. Niet alleen op de lunch, diner- en wijnkaart, maar ook in de concepten en evenementen. Zo biedt dit eetcafé in de weekenden speciale kaasfondues aan, bijvoorbeeld met roquefort of met komijnenkaas kortom, de perfecte plek om te genieten. Dit restaurant aan het water werkt voor rondvaartarrangementen samen met Rederij De Vaarderij, een rondvaartbedrijf, met als vaargebied de Haarlemmermeer en Aalsmeer.

3. Bar Bistro Joseph met wereldse culinaire toppers

Eten aan het water in Aalsmeer doe je ook heerlijk bij Joseph aan de Poel met culinaire toppers van over de hele wereld. Hier is het ‘elke dag een mooie dag’. Een dag bij deze bistro begint om elf uur op het uitgestrekte terras met een oer-Hollands uitzicht. In de directe omgeving van Joseph aan de Poel is voldoende gratis parkeergelegenheid. Kom je met boot of sloep? Deze bar-bistro is gevestigd in Jachthaven Dragt en heeft aanlegplaatsen aan het terras en de steiger.

4. Uitzicht op de eilanden bij Restaurant Brasserie de Haven

Bij Brasserie de Haven kun je gezellig tafelen of borrelen, met groots uitzicht op het water en de nabijgelegen eilandjes. Lekker boten kijken, genietend van een hapje en drankje. Dat maakt dit terras voor Aalsmeerders een zeer geliefde plek. Sfeervol, fraai en op loopafstand van het centrum.

5. Brasserie Café Oevers aan de Westeinderplassen

Een echte horeca-hotspot in Aalsmeer vol wonderlijke sferen en smaken. Brasserie Café Oevers ligt, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden, aan de oever van de Westeinderplassen in het gezellige dorp Kudelstaart. Een unieke locatie voor een restaurant aan het water die aanvoelt als een vakantieoord.

Brasserie Cafe Oevers Aalsmeer
Brasserie Café Oevers

6. Uniek eten aan het water bij On The Rock

On The Rock is hét restaurant aan het water in Aalsmeer bij het bekende Surfeiland. Ofwel, direct aan de Westeinderplassen met adembenemende uitzicht. Niet voor niets is dit restaurant heel trots op het sfeervolle terras aan het water waar je rustig kunt lunchen, borrelen en dineren. En waar je tot lang na zonsondergang heerlijk kunt natafelen. Een droom aan het water!

7. Lunchen aan het water in Aalsmeer bij het Tuinhuis

Het Tuinhuis ligt op een prachtige locatie aan het Praamplein in Aalsmeer, met terras aan het water. Met een bootje kun je aanmeren voor de deur. In dit karakteristieke theehuis geniet je van een hemelse high tea, lekkere lunch of uitgebreide borrel. Veel producten zijn afkomstig van boeren en andere leveranciers uit de streek. Breng ook gelijk een bezoek aan de bekende Historische Tuin vol bloemenhistorie.

8. Christiani Vino e Cibo: restaurant aan het water in Aalsmeer

Lekker smullen vanaf een dakterras, of binnen in de Italiaanse sfeer? Dan is Christiani Vino e Cibo your place to be! Christiani Vino e Cibo is sinds kort open. In dit restaurant kan je genieten van een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s, met het mooi uitzicht op de Westeinderplassen.

Meer lokale horeca ontdekken? Op Visit Aalsmeer vind je tips voor ontbijt, lunch en diner.