Ontdek Aalsmeer deze zomer met deze 5 tips

De zomer is hét moment om er op uit te gaan en de omgeving te verkennen. Alles staat in bloei! Ontdek Aalsmeer deze zomer met deze 5 tips!

De zomer is hét moment om er op uit te gaan en de omgeving te verkennen. Of je nu om de hoek woont in Amsterdam of van wat verder weg komt, in Aalsmeer kan iedereen cultuur opsnuiven en genieten van de prachtige omgeving. Of je nu de boot op stapt of de omgeving liever per fiets ontdekt. Alles staat in bloei en je kunt volop genieten van ons prachtige dorp. Ontdek Aalsmeer deze zomer met deze 5 tips!

1. Varen op de Westeinderplassen

Bij dit recreatiegebied vind je genoeg ontspanning. Van watersport, tot dobberen in een bootje of actief Suppen. Het kan hier allemaal. Heb je geen boot tot je beschikking, dan kun je er ook één huren via Bootje van Kootje  , Sloepverhuur Aalsmeer of Schwegler botenverhuur. Geen zin om zelf te varen? Stap dan bij onze Henk van Westeinder Rondvaart op de boot. Hij vertelt je meteen alles wat je moet weten over de Aalsmeerse geschiedenis.

Ga je voor een activiteit? Kies dan voor Suppen met Supventure of zeilen met Zeilschool Aalsmeer. En wil je liever een spel spelen? Bij Turf Aalsmeer kun je het actieve spel De Swarte Westenders spelen en ga je op pad met je eigen schipper en boot!

2. Strijk neer op een van de vele terrassen

In Aalsmeer vertoef je prima een hele dag en die wil je dan uiteraard graag afsluiten op een terras, vooral wanneer de zon schijnt. Aan de Westeinderplassen is er genoeg mogelijkheid om te genieten van een verfrissend drankje én de zonsondergang. Die zie je namelijk in het water zakken. Een betere manier om de dag af te sluiten is er niet.

We hebben een overzicht gemaakt met terrassen die jouw bezoek in Aalsmeer compleet maken. Het overzicht vind je hier.

3. Ontdek kunst en cultuur

Het Flower Art Museum heet kunstliefhebbers welkom. In de voormalige waterberging is het erg koel in de zomer en daarom de ideale onderbreking met schaduw. Kijk je ogen uit bij de expositie en sla je slag in de fleurige museumwinkel. Tickets kopen kan via de website van het Flower Art Museum.

4. Ontdek Aalsmeer per fiets

Aalsmeer is ideaal om fietsend te ontdekken. Met het ‘Rondje Aalsmeer’, maak je een prachtige route door het landschap en langs de Westeinderplassen. Onderweg kun je een stop maken om bijvoorbeeld het Flower Art Museum te bezoeken, de Historische Tuin, een kaasboerderij, de Korenmolen of kwekerijen. Natuurlijk kom je ook genoeg horecagelegenheden tegen.

Wil je wat meer ontdekken van de omgeving, dan is de Glas & Land route misschien wel wat voor jou. De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn en Haarlemmermeer werken daarin samen om duurzaamheid, leefbaarheid en economische vitaliteit van dit gebied te verbeteren. Vanuit die gedachte is het project Glas & Land ontstaan, in de vorm van vier wandeltochten en fietsroutes in het landschap. De folder met de routes in en rondom Aalsmeer kost 4,50 en is te verkrijgen bij Boekhuis Aalsmeer, Bruna, Bertram & Brood en Waning Tweewielers. Bij Waning Tweewielers kun je ook meteen een fiets huren.

5. Geniet van de kleurrijke bloemen en natuur

Denk je aan Aalsmeer, dan denk je aan bloemen en andersom. Aalsmeer is hét dorp dat de wereld kleurt en dat zie je terug in de omgeving. De rijke natuur en het kleurrijke van ons dorp willen we niemand onthouden, dus hier komen onze bloementips:

De Historische Tuin wil je gezien hebben. Bij het binnenstappen van deze – bijna exotische – plek komt de geur van rozen je tegemoet. Een rondleiding in de Historische Tuin duurt zo’n vijf kwartier en is alleen mogelijk op aanvraag. De kosten voor een rondleiding zijn €30,00 en de maximale groepsgrootte per gids is vijftien personen.

In 2020 opende FloriWorld haar deuren. Hier duik je in een beleving van bloemen en planten. Je ontdekt wat deze groeiers en bloeiers met je doen in het dagelijks leven en wat ze kunnen betekenen voor je gezondheid. Kaarten kopen kan via de website van FloriWorld.

Ben je in Aalsmeer? Vergeet jouw bezoek niet vast te leggen op de foto en tag ons op Instagram.