Schwegler botenverhuur

Schwegler botenverhuur

Met vrienden een hengeltje uitgooien of met het gezin een heerlijke dag op het water doorbrengen? Dan is varen in Aalsmeer het antwoord, want dit bloemendorp heeft niet alleen de Westeinderplassen voor de deur maar ook het natuurgebied Oosteinder.

Contact

Varen met of zonder buitenboordmotor

Een boot in Aalsmeer huur je bij Schwegler botenverhuur. Schwegler verhuurt zowel aluminium als stalen roei- en motorboten aan vissers en recreanten. Eigenlijk aan iedereen die zin heeft om het water op te gaan. Met of zonder buitenboordmotor (4 pk). Niet ver, van deze verhuurder van boten in Aalsmeer, vind je een openbare aanlegplaats met een zwemtrap, zodat de kinderen makkelijk het water in en uit kunnen.

Varen in Aalsmeer naar de Westeinderplassen

Je vindt Schwegler aan de Ringvaart tegenover het Oosteinder natuurgebied. Een verrassend veelzijdig en zeer rustig natuurgebied met ongeveer veertig hectare om te vissen en van de natuur te genieten. Bij varen in Aalsmeer denk je ook al snel aan de Westeinderplassen. Deze plas is ook zeer geschikt voor het vissen van wit- en roofvis en ligt op nog geen half uur varen van Schwegler. De Westeinderplassen kent een waterdiepte van gemiddeld 3,5 meter en voor dit gebied kun je bij Schwegler een dagvergunning voor het vissen krijgen.

Vissen vanaf de boot in Aalsmeer: Het Nieuwe Meer

Op iets meer dan een half uur varen vanaf Schwegler bereik je het Nieuwe Meer, wat de ideale locatie is om te vissen op snoekbaars. Deze plas is namelijk een voormalige zandafgraving met een zeer grillige bodemstructuur; in diepte wisselend tussen twee en 27 meter. Behalve tegen de oever, waar de bodem nergens dieper is dan twintig centimeter, wat het Nieuwe Meer een uitstekende locatie maakt voor recreatie langs de kant.

Drie keer per jaar roofvisdag

Drie keer per jaar organiseert Schwegler een roofvisdag. Om precies te zijn op de laatste zondag van mei, de laatste zondag van oktober en de tweede zondag van december. Meedoen is mogelijk door een boot in Aalsmeer te huren of zelf met een boot te komen. Er kunnen maar maximaal twintig boten meedoen, dus wees er snel bij.

Contact

Schwegler botenverhuur
Aalsmeerderdijk 15,
1438 AR, Oude Meer