Dit zijn de leukste tips voor Pasen in Aalsmeer

Lammetje met narcissen

Het Paasweekend staat weer voor de deur! Ben jij op zoek naar een leuk uitje voor tijdens de Paasdagen? Dit is het ideale moment om van het mooie lenteweer te genieten. Ook is er voor de kinderen veel leuks te ontdekken. Van eierbingo tot een uitgebreide paasbrunch – in dit artikelen zetten we de leukste tips voor je op een rij voor een onvergetelijk Pasen in Aalsmeer.

Seringen Experience bij de Historische Tuin

Op zaterdag 8 april kun je bij de Historische Tuin in Aalsmeer terecht voor een exclusief evenement waar je het paasweekend mee kunt starten. Tijdens de Seringen Experience krijg je een rondleiding door de seringententoonstelling en langs de bloeiende seringen in de kas. Daarna vertrek je met een boot van Westeinder Rondvaart vanaf het museum en maak je een prachtige vaartocht tussen de akkers op de Westeinderplassen waar de seringen het grootste gedeelte van het jaar staan. Ook breng je een bezoek aan een kwekerij en is er natuurlijk tijd voor een hapje en een drankje. Een uniek en leerzaam paasuitje!

Seringen in bloei

Eierbingo bij Kinderboerderij Boerenvreugd

Een bezoek aan de dieren bij Kinderboerderij Boerenvreugd is altijd leuk, maar tijdens Pasen kunnen de kleintjes hier extra veel pret hebben. Zo wordt op tweede paasdag er onder andere een speciale eierbingo georganiseerd waarbij de kids op zoek kunnen naar eieren die overal verstopt liggen. Met een volle bingokaart winnen ze een lekkere traktatie. Ook huppelt er een echte paashaas rond waar de kinderen mee op de foto kunnen! Daarnaast kunnen ze natuurlijk hun ogen uitkijken naar alle boerderijdieren en urenlang spelen in de speeltuin.

Kinderboerderij Boerenvreugd
Credits: Joyce Goverde

Luxe paasbrunch bij Restaurant On The Rock

Een paasbrunch mag tijdens deze dagen natuurlijk niet ontbreken. Bij restaurant On The Rock in Aalsmeer kun je tijdens Pasen terecht voor een uitgebreide brunch. Het speciaal samengestelde menu bevat ultieme paasgerechten zoals een gevuld ei, hartig taartje met asperges, en natuurlijk heerlijk vers paasbrood. Voor de kids is er een speciaal kindermenu. Ga je er liever ‘s avonds op uit? Dan kun je hier ook terecht voor een paasdiner, met prachtig uitzicht over de Westeinderplassen. Tip: reserveer van tevoren, zodat je zeker bent van een plek.

Restaurant On The Rock aan de Westeinderplassen

Geniet van de lente met Pasen in Aalsmeer

Tijdens het Paasweekend kun je er natuurlijk ook zelf op uitgaan om te genieten van de prachtige natuur tijdens de eerste lentedagen. Huur bijvoorbeeld een sloepje en ga varen over de Westeinderplassen. Of pak de fiets en rij naar de bloemenvelden in Kudelstaart die nu mooi in bloei staan, voor een ultiem paasgevoel. Zin in een sportief uitje? De Aalsmeerse Wandeltocht Vereniging organiseert tijdens het paasweekend een speciale Westplastocht. Zo kun je al wandelend de prachtige natuur ontdekken. Kortom, wat je ook gaat doen, er zijn genoeg opties om een onvergetelijke Pasen te vieren in Aalsmeer!

Ontdek de Westeinderplassen met de boot