Kom in de Kas: bezoek de tuinbouwbedrijven in Aalsmeer en Uithoorn

Kom in de Kas Aalsmeer

Kom in de Kas 2024 nodigt je uit om op 6 april de tuinbouwbedrijven in Aalsmeer te bezoeken, waarbij het thema "Groene Liefde" de verbondenheid met de natuur viert en duurzaam leven promoot.

Neem een kijkje in een kas

Komende zaterdag 6 april wordt er een bijzonder evenement georganiseerd: Kom in de Kas opent de deuren van diverse tuinbouwbedrijven in de regio Aalsmeer en Uithoorn. Dit evenement biedt je de perfecte gelegenheid om eens een kijkje in een echte kas te nemen.

De tuinbouwsector is een vitaal onderdeel van de Nederlandse economie, bekend om zijn innovatieve aanpak en duurzame teeltmethoden. Tijdens Kom in de Kas krijg je de kans om direct van de telers zelf te leren. Deze gepassioneerde glastuinders, die in Nederland een diversiteit aan groenten, bloemen, planten en fruit kweken, openen niet alleen hun deuren maar ook hun wereld voor jou.

Wandelend tussen de rijen kleurrijke planten krijg je de kans om alles te vragen wat je altijd al wilde weten over het leven in de kas. Hoe wordt de optimale groeitemperatuur gehandhaafd? Wat is het geheim achter de perfecte bloem? De antwoorden op deze vragen en meer krijg je tijdens Kom in de Kas rechtstreeks van de bron!

Op zaterdag 6 april van 9:00 tot 16:00 uur openen de volgende bedrijven hun deuren:

  • Ubink Cactus & Succulent
  • Quakelplant
  • Bunnik Bromelia
  • Arcadia chrysanten
  • Van Klaveren Plant
  • Sabra Exotics
Kom in de Kas

Groene Liefde

Dit jaar staat het evenement in het teken van “Groene Liefde”. Een thema dat de wederzijdse waardering tussen kweker en consument, evenals de passie voor duurzaamheid en gezondheid benadrukt. De groene producten uit de Nederlandse kassen zijn niet alleen een bron van gezondheid en geluk maar ook van duurzaamheid.

Kom in de Kas is een traditie die teruggaat tot de jaren ’60, toen de eerste open dagen van de glastuinbouw werden georganiseerd. Door de jaren heen is dit evenement uitgegroeid tot het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw, waarbij telers en consumenten dichter bij elkaar komen.

Dus, markeer je kalender voor zaterdag 6 april, van 9:00 tot 16:00 uur, en bereid je voor op een avontuurlijke en leerzame dag uit in de wereld van de tuinbouw. Ontdek zelf waarom Kom in de Kas een ervaring is die je niet snel zult vergeten – een ervaring die je mogelijk inspireert tot meer groene liefde in je eigen leven.