5x sportieve uitjes met mooi weer op de Westeinderplassen

Zeilen Aalsmeer: Zeilschool Aalsmeer

De zon schijnt, de temperatuur van het water van de Westeinderplassen loopt op en watersport in Aalsmeer roept. In het bloemendorp aan het water is er namelijk van alles te doen op het water. Wij hebben de sportieve uitjes voor je samengevat. Waterplezier gegarandeerd!

1. Waterskiën

Of je nu met deze watersport in Aalsmeer kennis wilt maken of al gevorderd bent; waterskiën, wakeboarden en barefooten op de Westeinderplassen doe je bij Waterskivereniging Aalsmeer. Jong en oud, beginner en pro zijn welkom bij de verenging, die in het waterskiseizoen elke woensdagavond – en op een aantal zondagen – tot zonsondergang open is.

Watersport Aalsmeer: Waterskivereniging

2. Zeilen op de Westeinderplassen

Opvallen doe je zeker als je in een zeilboot van Zeilschool Aalsmeer stapt. Tijdens deze watersport in Aalsmeer zeil je namelijk in boten met een geel zeil over de Westeinderplassen. Ben je ervaren of moet je alles nog leren? Zeilschool Aalsmeer is een veilige en betrouwbare zeilschool waar bovendien ook gezelligheid hoog in het vaandel staat.

3. Windsurfen op de Westeinderplassen

Aan de Westeinderplassen in Aalsmeer vind je Windsurfclub Aalsmeer. Al tientallen jaren de hotspot voor windsurflessen, op het Surfeiland vlak bij de Watertoren. Een echte toplocatie voor zowel de beginnende als gevorderde windsurfer. Wil je een mooi uitzicht op de windsurfers? Klim dan de Watertoren in!

Credits: Eelco Roos

4. Kano

Met de kano kom je op plekken langs de Ringvaart die je voorstellingsvermogen te boven gaan. Hier is een gebied ontstaan met een grote rijkdom aan landschappelijke, cultuurhistorische en natuurlijke betekenis. Een zone die van grote betekenis is voor de structurele waarden van Aalsmeer en de gehele regio. Huur een kano en trek erop uit via de kanoroute Bovenlanden Aalsmeer!

Credits: Joyce Goverde

5. Suppen in Aalsmeer

Suppen staat voor Stand up Paddling, dat in korte tijd is uitgegroeid tot een populaire en volwaardige watersport. Bij Supventure maak je kennis met deze vrij nieuwe watersport in Aalsmeer. Je probeert het hier gewoon een keer zonder dat je meteen duur materiaal aan moet schaffen. Tijdens het seizoen sup je iedere donderdagavond mee tijdens de wekelijkse Opstapavond op het Surfeiland in Aalsmeer.

Stand Up Paddling of Suppen in Aalsmeer