De 5 leukste sportieve uitjes op de Westeinderplassen

Zeilen Aalsmeer: Zeilschool Aalsmeer

Dankzij de ligging aan het recreatiegebied van de Westeinderplassen kun je in Aalsmeer eindeloos veel watersport beoefenen. Ideaal wanneer de zon schijnt en de temperatuur van het water hoger oploopt. In dit artikel hebben we de vijf leukste sportieve uitjes op de Westeinderplassen voor je samengevat. Een dag vol waterpret gegarandeerd!

1. Waterskiën op de Westeinderplassen

Of je nu met deze watersport in Aalsmeer kennis wilt maken of al gevorderd bent; waterskiën, wakeboarden en barefooten op de Westeinderplassen doe je bij Waterskivereniging Aalsmeer (WSVA). Een geweldig uitje voor jong en oud, beginner of pro – iedereen is welkom bij WSVA. De vereniging is in het waterskiseizoen elke woensdagavond en op een aantal zondagen tot zonsondergang open.

Watersport Aalsmeer: Waterskivereniging

2. Zeilen op de Westeinderplassen

Op een mooie locatie aan de Westeinderplassen vind je Zeilschool Aalsmeer. Een veilige en betrouwbare zeilschool met een rijk aanbod van lessen, huurboten, feesten, maar ook groepsactiviteiten. Zeilschool Aalsmeer is professionele CWO, NPJ, VDWS zeil-, surf-, SUP-, en catamaranschool met goed opgeleide en enthousiaste instructeurs. Een zeilschool waar gezelligheid hoog in het vaandel staat, voor een heerlijke dag op het water.

3. Windsurfen op de Westeinderplassen

Zin in een avontuurlijk dagje windsurfen? Aan de Westeinderplassen vind je Windsurfclub Aalsmeer. Deze club is al tientallen jaren dé hotspot voor windsurflessen, op het Surfeiland vlakbij de Watertoren. Een echte toplocatie voor zowel de beginnende als gevorderde windsurfer. Bij mooi weer is het Surfeiland Aalsmeer een must voor iedereen die op sportieve en ontspannen wijze wil genieten van de Westeinderplassen.  Wil je een mooi uitzicht op de windsurfers? Klim dan de Watertoren van Aalsmeer in!

Credits: Eelco Roos

4. Kanoën op de Westeinderplassen

Met de kano kom je op plekken langs de Ringvaart die je voorstellingsvermogen te boven gaan. Hier is een gebied ontstaan met een grote rijkdom aan landschappelijke, cultuurhistorische en natuurlijke betekenis. Huur een kano en trek erop uit via de kanoroute Bovenlanden Aalsmeer! Hier slinger je rustig door de smalle slootjes langs eilandjes. Een unieke ervaring door de prachtige natuur van Aalsmeer.

Credits: Joyce Goverde

5. Suppen op de Westeinderplassen

Suppen is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire watersport in Aalsmeer, voor jong en oud. Bij Supventure Aalsmeer kun je kennismaken met deze nieuwe watersport. Je probeert het hier gewoon eens uit zonder meteen duur materiaal aan te hoeven schaffen. Tijdens het seizoen sup je iedere donderdagavond mee tijdens de wekelijkse Opstapavond op het Surfeiland in Aalsmeer. Het is niet alleen een heerlijke work-out op het water, maar ook gewoon ontzettend leuk om te doen.

Stand Up Paddling of Suppen in Aalsmeer