Leuke plekken in Aalsmeer voor in de herfst

Het herfstseizoen is van start gegaan, een tijd waarin het Schinkelbos verandert in een kleurrijke oase. We hebben een lijst voor je samengesteld van de leukste plekken in Aalsmeer die je deze herfst niet mag missen!

Varen op de Westeinderplassen

De Westeinderplassen vormen ook tijdens de herfstmaanden een bijzondere bestemming. Je kunt kiezen om zelf te varen of een rondvaart te boeken via Westeinder Rondvaart. Het bosrijke gebied toont een rijk scala aan herfstkleuren. In de ochtendnevel wordt de Grote Poel een plek vol mystiek en seringenkwekers zijn volop in actie. Vergeet niet uit te kijken naar de bergeend en de betoverende zonsondergangen!

Wandelen in het Schinkelbos

Het Schinkelbos is een mooie plek voor een herfstwandeling. In 1999 is het Schinkelbos aangelegd in de Schinkelpolder, waardoor ook de naam is ontstaan. Het Schinkelbos is onderdeel van het grotere Amsterdamse bos. Het bestaat uit grasland en gebieden met open water. Ook zijn er veel wandel- en fietspaden te vinden. Een leuk uitstapje om alleen te doen, met de hond of met de kinderen! Wie vindt de meeste kastanjes? 

Op bezoek bij het Flower Art Museum

Dankzij de grootste bloemenveiling ter wereld is Aalsmeer het kloppende hart van de bloemenwereld. Daar mag een bloemenmuseum natuurlijk niet ontbreken. In het Flower Art Museum staan bloemen, planten en de natuur dan ook centraal in de hedendaagse kunst. Er zijn maar weinig thema’s die zoveel uiteenlopende kunstenaars inspireren, en dat is allemaal te zien in het bloemenmuseum in Aalsmeer.

Voor de kids: Trampoline Park Krazy Jump

Op zoek naar een leuk herfstuitje voor de kinderen? Bij Trampoline Park Krazy Jump Aalsmeer kunnen kids naar hartenlust springen en salto’s oefenen. Een sportieve activiteit die binnen is en dus ideale is als het slecht weer is. Kinderen kunnen hier lekker hun gang gaan, terwijl jij als ouder of begeleider rustig kunt genieten van een kop koffie of thee.

Springen bij Jump XL Aalsmeer

Inspiratie opdoen bij Tuincentrum Het Oosten

Ben je gek op bloemen en planten? Dan is een dagje naar Tuincentrum Het Oosten een leuk uitje. Daarnaast kan het ook nuttig zijn, want de herfst is de perfecte periode om je tuin winterklaar te maken en voor te bereiden op het komende jaar. Een middagje rondneuzen bij het tuincentrum brengt je vast veel nieuwe inspiratie.

Lunchen bij het Tuinhuis

Om een gezellige herfstmiddag te vieren ben je bij Het Tuinhuis in Aalsmeer aan het juiste adres. Hier kun je genieten van een heerlijke lunch of high tea in de prachtige glazen kas, met uitzicht op het water. Of kom even bij van een stevige herfstwandeling met een lekkere kop koffie of een van de vele soorten thee. Vlak ernaast ligt de Historische Tuin, die in de winter gesloten is. Het Tuinhuis is wel heel het jaar open, ook in de koudere herfst- en winterdagen!