Leuke plekken in Aalsmeer voor in de herfst

De herfst is weer aangebroken. De tijd van mooie herfstkleuren en een heerlijke wandeling door het Schinkelbos bos. Wij geven je hier een aantal plekken waar je naar toe kunt gaan deze herfst in Aalsmeer.

Westeinderplassen

Natuurlijk zijn de Westeinderplassen prachtig in de herfst. Vaar zelf langs de vele kleine eilandjes onder de bomen of scheep in bij Westeinder Rondvaart Aalsmeer. Langzaam kleuren die prachtig in alle herfstkleuren van de regenboog. De Poel is zeker in de vroege ochtenden mystiek van de mist en de Seringenkwekers zijn druk bezig om de struiken van de akkers naar de kassen te varen. Spot je ook de bergeend op weg naar zijn doortocht in het zuiden? De zonsondergangen zijn in de herfst boven de plas ook fascinerend mooi!

Schinkelbos

Het Schinkelbos is een mooie plek om een stukje te gaan wandelen in de herfst. In 1999 is het Schinkelbos aangelegd in de Schinkelpolder, waaraan de naam is ontstaan. Het Schinkelbos is onderdeel van het Amsterdamse bos. Het bos bestaat uit grasland en gebieden met open water. Ook zijn er veel wandel en fietspaden te vinden. Een leuk uitstapje om alleen te doen of met de kinderen! Wie vindt de meeste kastanjes? 

FloriWorld

Als het een keer wat minder weer is en je bent op zoek naar een passende activiteit, dan is FloriWorld een hele leuke activiteit. FloriWorld is een betoverende en interactieve attractie waarin je de magie van echte en virtuele bloemen kan beleven. Ga op ontdekkingsreis door 14 fleurige ruimtes en wordt omarmd door een prachtige kleurrijke bloemenzee. Doe mee aan een veilingspel en bied op jouw favoriete boeket! Een leuk uitje voor jong en oud.

Jump XL Aalsmeer

Wil je wat leuks doen voor de kinderen? Ga naar een trampoline park. Een activiteit die binnen is en dus ideale is als het slecht weer is. Kinderen kunnen hier lekker hun gang gaan. Jij als ouder kan gaan zitten met een lekker kopje koffie of thee.

Springen bij Jump XL Aalsmeer

Tuincentrum het oosten

Ben jij helemaal gek van bloemen en planten? Dan is een dagje naar het tuincentrum een leuk uitje en bovendien nuttig, want de herfst is de beste tijd van het jaar om bloemen en struiken te planten. Er is een groot aanbod aan tuinmeubels. Geef je huis een herfst look door het tuincentrum in te duiken en herfstplanten en bloemen te kopen! Misschien vind er nog leuke (kerst)accessoires voor in je huis.