De leukste activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie in Aalsmeer

Voorjaarsvakantie in Aalsmeer
Credits: Kick Spaargaren

De voorjaarsvakantie valt ieder jaar rond eind februari. Er valt dan ook in Aalsmeer genoeg te beleven voor zowel kinderen als volwassenen. In dit artikel vind je inspiratie voor de leukste indoor activiteiten.

1. Kinderboerderij Boerenvreugd

Deze kinderboerderij is meer dan alleen een plek waar kinderen dieren kunnen bekijken en aaien. Met allerlei verschillende dieren – van geiten en schapen tot konijnen en pauwen – biedt Kinderboerderij Boerenvreugd een educatieve en interactieve ervaring voor de hele familie. Er is ook een grote buitenspeeltuin en een gezellig terras voor de ouders. Boerenvreugd organiseert regelmatig activiteiten, waaronder het ‘wilde beestenpad’, een boerderijquiz en diverse speurtochten.

 

Kinderboerderij Dierenvreugd Aalsmeer

2. GlowGolf Aalsmeer

Het oer-Hollandse midgetgolf is nooit meer hetzelfde na een bezoek aan GlowGolf Aalsmeer. Dit is namelijk de eerste ‘Glow in the Dark’ midgetgolfbaan van Nederland. Indoor, dus een perfecte activiteit met kinderen tijdens de voorjaarsvakantie. Met vijftien lichtgevende banen in de onderwaterwereld, tussen de dinosauriërs en in de jungle is ieder spel weer een geheel nieuwe ervaring. Een geweldig uitje met het hele gezin voor een ochtend of middag vol plezier!

3. Trampolinespringen bij FunZone

FunZone is een waar paradijs voor kinderen die van springen en stuiteren houden. De indoor trampoline-arena biedt verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Hier leren ze een salto te maken, de flikflak te doen, of springen ze gewoon lekker rond. Je hebt de keuze uit verschillende arrangementen die stuk voor stuk zorgen voor een dag vol vermaak.

 

Springen bij Jump XL Aalsmeer

4. Indoor beachvolleybal bij The Beach Aalsmeer

Voor de nog fanatiekere sportliefhebbers is The Beach Aalsmeer een geweldige optie. Hier kun je op het grootste indoor strand van Nederland een potje beachvolleybal spelen. Na het sporten kun je heerlijk bijkomen in het kindvriendelijke restaurant van The Beachclub​, wat gelijk een perfecte plek is om een oogje in het zeil te houden terwijl de kids spelen op het indoor strand.

5. Schaatsen bij FunMania Aalsmeer

De indoor schaatsbaan van Funmania, met een oppervlakte van maar liefst 100 vierkante meter, biedt een prachtige gelegenheid voor schaatsliefhebbers van alle leeftijden en niveaus. Speciaal voor de startende schaatsers zijn er aangepaste schaatsen en diverse ondersteunende middelen beschikbaar. Deze faciliteiten maken het mogelijk voor beginners om op een veilige en comfortabele manier hun eerste schaatservaring op te doen. Kinderen die nog nooit op het ijs hebben gestaan, krijgen zo de kans om op eigen tempo het schaatsen onder de knie te krijgen.