7 x de leukste uitjes in de herfst in Aalsmeer

De watertoren van Aalsmeer vanaf de Westeinderplassen

Ook in het najaar is er genoeg te beleven in Aalsmeer. Van varen over de Westeinderplassen tot een bezoek aan het Flower Art Museum – dit zijn de leukste uitjes in de herfst in Aalsmeer!

1. Bezoek de bloemenveiling

Begin je dag vroeg bij de bloemenveiling van Royal FloraHolland in Aalsmeer, waar je de drukte kunt ervaren van ’s werelds grootste marktplaats voor bloemen en planten. Het schouwspel van het veilen is een unieke ervaring, waarbij je ziet hoe bloemen van over de hele wereld een nieuw thuis vinden.

 

2. Leer alles over de bloementeelt

Vervolg je bloemenavontuur bij De Historische Tuin. Hier maak je een reis door de tijd en zie je hoe de bloementeelt zich in Aalsmeer heeft ontwikkeld. De herfstkleuren maken de nostalgische sfeer van de tuin nog intenser en de kenners kunnen je alles vertellen over de bloemen die juist in dit seizoen bloeien.

 

3. Lunch in een kas

Het Tuinhuis is een unieke plek om even te pauzeren met een goede kop koffie of thee. Geniet van een heerlijke lunch in een echte glazen kas, met uitzicht op de Historische Tuin en het water. De seizoensgebonden menukaart biedt voor ieder wat wils en zorgt voor een heerlijk rustmoment.

 

Het Tuinhuis Aalsmeer

4. Vaar over de Westeinderplassen

Na de lunch is het tijd om het water op te gaan. Vanaf het Tuinhuis kun je zo de steiger op waar de boot ligt. Met de boten van Westeinder Rondvaart beleef je Aalsmeer vanaf een andere kant. De kapitein gidst je langs de mooiste plekjes van de plassen, inclusief de vele eilanden met seringenvelden.

 

5. Beklim de watertoren

Voor het beste uitzicht over Aalsmeer beklim je de iconische 51 meter hoge watertoren. Deze karakteristieke toren biedt een panoramisch zicht over de westeinderplassen, Aalsmeer, en het omliggende landschap. Het is een klim, maar het uitzicht is elke stap waard. Je kunt zelfs de Schipholtoren in de verte zien staan!

 

Watertoren Aalsmeer

6. Ontdek het Flower Art Museum

Het Flower Art Museum mag niet ontbreken aan een dagje uit in Aalsmeer. Het museum zit in de kelder van de watertoren en is een ode aan bloemen in de kunst. Dit museum huisvest kunstwerken die de schoonheid van bloemen op een artistieke manier vertegenwoordigen. Met wisselende tentoonstellingen is er altijd iets nieuws te ontdekken.

 

Foto: Kick Spaargaren (Kick's Foto's)

7. Dineer aan het water bij zonsondergang

Sluit je dag af met een diner bij Brasserie Oevers, waar je aan het water heerlijk kunt genieten van de lekkerste gerechten met lokale ingrediënten. De gezellige sfeer en het uitzicht over de Westeinderplassen zorgen voor een perfecte afsluiting van een dag vol Aalsmeerse ontdekkingen. Als je een beetje geluk hebt kun je hier zelfs de zonsondergang zien!