Winterwandelen in Aalsmeer

Winterwandelen in Aalsmeer
Kick's foto's

Ben jij iemand die wel houdt van een lekker stukje wandelen? En houdt de kou jou niet tegen? Dan is winterwandelen wellicht iets voor jou! In deze blog gaan we het hebben over winterwandelen en waar jij gezellig een rondje kunt wandelen.

Ga goed voorbereid op pad in Aalsmeer

Als je gaat wandelen wil je wel goed voorbereid op pad gaan. Zeker als het buiten koud is. Wij hebben hier een paar tips voor het winterwandelen: 

  • Kleed je goed en warm aan. Trek liever te veel kleding aan dat je eventueel weer uit kan doen. Dat heb je liever dan dat je het koud krijgt!
  • Plan de route vooraf
  • Bewaar je telefoon op een warme plek. Door de kou kan je telefoon sneller leeg gaan
  • Neem drinken mee dat warm is, zo kun je tussendoor even bijkomen en opwarmen

 

Leuke wandelroutes in Aalsmeer

Nu je goed voorbereid op pad gaat is het handig om te weten welke route je wilt gaan wandelen. In Aalsmeer vind je vele leuke en unieke wandelroutes. Lekker wandelen door het dorp, een rondje om de Westeinderplassen of gezellig door het bos. Het kan allemaal! Op de site van Komoot vind je verschillende mooie wandelroutes door Aalsmeer. Er staat handig aangegeven hoe lang de route duurt en of het een gemakkelijke of moeilijke route is om te wandelen. Benieuwd naar de routes? Neem een kijkje op de site: https://www.komoot.nl/guide/892316/wandelen-rond-aalsmeer 

Kerstwandelen

Van zaterdag 17 tot dinsdag 27 december organiseren negen kerken uit Aalsmeer een kerstwandeling door het centrum van Aalsmeer. Langs tien verschillende plekken wordt het kerstverhaal uitgebeeld door middel van allerlei verschillende taferelen. De wandeling is geheel gratis en is een leuke ervaring voor jong en oud. De route begint bij de Bloemenkiosk op het Raadhuisplein en vanaf daar kan via de website de route vervolgd worden. De beste tijd om te lopen is tussen 16.00 en 20.00 uur. De organisatie heeft gevraagd of iedereen verlicht wil lopen. Niet alleen voor ieders veiligheid, maar ook voor de gezelligheid. Bind leuke lichtjes aan je tas of jas. Meer informatie over deze kerstwandeling vind je op: https://kerstfeestaalsmeer.nl/ 

Nu je weet hoe jij jezelf moet voorbereiden op een winterwandeling is het alleen nog een mooie route uitzoeken en je kunt gaan! Hopelijk hebben wij je een beetje op weg geholpen. Wij wensen iedereen veel succes met wandelen. Wij van Visit Aalsmeer wensen iedereen alvast fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar toe!