De leukste activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie in Aalsmeer

Kinderen in Aalsmeer

De voorjaarsvakantie valt ieder jaar rond eind februari. Ook in Aalsmeer zijn er dan leuke activiteiten te doen met kinderen van alle leeftijden. Van leerzame uitjes tot indoor en outdoor sport – in dit artikel zetten we de leukste activiteiten voor de voorjaarsvakantie voor je op een rijtje.

1. Beklim de Watertoren van Aalsmeer

Iedere laatste zondag van de maand kun je de iconische vijftig meter hoge Watertoren van Aalsmeer beklimmen. Wat je ziet? Een spectaculair 360 graden uitzicht over de Westeinderplassen en in de verte natuurlijk de opstijgende vliegtuigen bij Schiphol. Goed om te weten: de watertoren kan ook afgehuurd worden voor feestjes en evenementen – bijvoorbeeld als originele locatie voor een onvergetelijk verjaardagsfeest.

2. Vissen met een beroepsvisser

Op de Westeinderplassen kun je met beroepsvisser Theo Rekelhof van Visserij Rekelhof op pad om paling te gaan vissen. Zijn visserij aan de Herenweg is een waar museum met allerlei vondsten uit de Westeinderplassen. Voor het vissen moet je wel vroeg je bed uit, want rond 08:00 uur stap je al aan boord. Je bent vervolgens een halve dag op pad. Je gaat vissen, maakt een mini rondvaart door het gebied, krijgt een rondleiding door het bedrijf van Theo en gaat paling roken én natuurlijk proeven. Een leuke activiteit met een of twee kinderen tijdens de voorjaarsvakantie in Aalsmeer.

 

3. Huur een sloep

In het voorjaarszonnetje varen door het prachtige recreatiegebied van de Westeinderplassen? Huur een sloepje en ga erop uit met je eigen schuit. Neem een goedgevulde picknickmand mee met een thermosfles koffie of thee en lekkere broodjes, of meer aan bij een van de horecagelegenheden die je vindt aan het water van Aalsmeer. Ook Rondvaartbedrijf Westeinder gooit regelmatig de trossen los. Vaar mee met een rondvaart over de Westeinderplassen, de Grote Poel en Kleine Poel.4. Kinderboerderij Boerenvreugd

Kinderen komen op Kinderboerderij Boerenvreugd ogen, oren en handen te kort. Op deze leuke kinderboerderij kunnen ze geitjes melken, ezels of schapen aaien, konijnen knuffelen en met grote ogen naar die mooie pauwen en kalkoenen kijken. Terwijl de kippen en eenden op het terrein scharrelen hebben de kinderen de tijd van hun leven. Met droog weer is deze Kinderboerderij in Aalsmeer een goed idee voor een leuk uitje, dus ook in de voorjaarsvakantie.

Kinderboerderij Boerenvreugd
Credits: Joyce Goverde

5. GlowGolf Aalsmeer

Het oer-Hollandse midgetgolf is nooit meer hetzelfde na een bezoek aan GlowGolf Aalsmeer. Dit is namelijk de eerste ‘Glow in the Dark’ midgetgolfbaan van Nederland. Indoor, dus een perfecte activiteit met kinderen tijdens de voorjaarsvakantie. Met vijftien lichtgevende banen in de onderwaterwereld, tussen de dinosauriërs en in de jungle is ieder spel weer een geheel nieuwe ervaring. Een geweldig uitje met het hele gezin voor een ochtend of middag vol plezier!

6. Trampoline Park Krazy Jump Aalsmeer

Trampoline Park Krazy Jump is een paradijs voor stuiterballen vanaf zeven jaar. In deze speciale indoor trampoline-arena kunnen kids op de geschakelde trampoline velden naar hartenlust rondspringen. Hier leren ze een salto te maken, de flikflak te doen, of springen ze gewoon lekker rond. Je hebt de keuze uit verschillende arrangementen die stuk voor stuk zorgen voor een dag vol vermaak.

Springen bij Jump XL Aalsmeer

7. Funzone Aalsmeer

Bij Funzone Aalsmeer klimmen, klauteren en keten kinderen van één tot twaalf jaar heerlijk rond. Hier kunnen ze eindeloos spelen op de trampoline, dance-moves uitproberen tijdens het discodansen, de powertoren bestormen en de vijf meter hoge apenrots beklimmen. De kleintjes kunnen lekker spelen in de ballenbak. En dit is nog maar een greep uit alle speelmogelijkheden bij Avontura Aalsmeer! Daarom is deze avontuurlijke en veilige speeljungle ook de perfecte omgeving voor de voorjaarsvakantie in Aalsmeer.

Indoor Children's Garden FunZone Aalsmeer in Aalsmeer

8. Escape Room en lasergamen bij Turf Aalsmeer

Bij Turf Aalsmeer kun je terecht voor een spannende escape room of een potje lasergamen. Sprokkel zoveel mogelijk goud in het goudzoekersdorpje Gold Creek bij elkaar en ga de strijd aan met het andere team. Wie het meeste goud heeft verzameld wint. Het Escape Room achtige spel Gold Creek is bedoeld voor groepen van vier tot vijftien personen. Je kunt ook lasergamen bij Turf Aalsmeer, voor een middag vol actie.

9. Volleyballen bij The Beach

Zin in een sportief uitje op het grootste indoor strand van Nederland? Dan moet je bij The Beach in Aalsmeer zijn. Hier speel je een potje beachvolleybal op de oude locatie van de bloemenveiling van Aalsmeer. Vervolgens sluit je de dag af in het kindvriendelijkste restaurant van Amsterdam en omstreken: The Beachclub.

Nieuwsgierig wat er nog meer te beleven valt in Aalsmeer met de kids? We hebben een pagina vol met leuke activiteiten voor kinderen.