12x tips voor de voorjaarsvakantie in Aalsmeer

Kinderen in Aalsmeer

Het is weer bijna voorjaarsvakantie in Aalsmeer en dus het noorden van Nederland, gevierd van 19 februari tot en met 27 februari. Ook in Aalsmeer zijn er dan leuke activiteiten te doen met kinderen. Van leerzame activiteiten tot springen en klauteren.

1. 3D-tentoonstelling “De Hollandse Waterlinies door een andere bril”

Kom kijken naar nieuwe 3D-Waterwerken tentoonstelling! De reizende fototentoonstelling is te bezichtigen op Fort Kudelstaart vanaf 18 februari 2022.  De expositie vertelt het verhaal van het unieke watermanagementsysteem van de Stelling van Amsterdam. Ook Fort Kudelstaart valt hieronder. De Nieuwe Hollandse Waterlinie was meer dan 100 jaar lang het geheime verdedigingswapen van ons land. Op grote panelen kun je met een wegwerp-3D-bril de waterwerken in een ruimtelijk en realistisch beeld bekijken.

Het fort is open elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag- en zondagmiddag kun je ook om 15.00 uur een rondleiding in en om het fort boeken voor 10 euro per persoon; aanmelden op: rondleiding@zeilfort.nl.

 

 

2. Vissen met een beroepsvisser

Theo Rekelhof is dé beroepsvisser van Kudelstaart. Zijn visserij aan de Herenweg is een waar museum met allerlei vondsten uit de Westeinderplassen. Naast dat hij rijkelijk vertelt over zijn beroep, kan je ook ervaren hoe het is om een visser te zijn. Een leuke activiteit met een of twee kinderen tijdens de voorjaarsvakantie in Aalsmeer. De kosten voor het meevissen zijn €50,00 per persoon en de boot vaart van maandag tot en met zaterdag uit.

Voor het vissen moet je wel vroeg je bed uit, want rond 08:00 uur stap je aan boord. Je bent vervolgens een halve dag op pad, want je gaat vissen, maakt een mini rondvaart door het gebied, krijgt een rondleiding door het bedrijf van Theo en gaat paling roken én natuurlijk proeven. Een educatieve ochtend over een ambachtelijk beroep.

3. Huur een sloepje

In het winterzonnetje lekker varen door de Westeinderplassen? Huur een sloepje en ga eropuit met je eigen schuit. Neem een goedgevulde picknickmand mee en een thermosfles koffie of thee. Ook Rondvaartbedrijf Westeinder gooit regelmatig de trossen los in de winter!

4. Beklim de Watertoren

Iedere laatste zondag van de maand kun je het vijftig meter hoge icoon van Aalsmeer beklimmen. Wat je ziet? Een spectaculair uitzicht over de Westeinderplassen en in de verte natuurlijk de opstijgende vliegtuigen bij Schiphol. De Watertoren is open vanaf 13.00 uur.

 

Uitzicht vanaf de Watertoren Aalsmeer, foto: Kick Spaargaren, Kicksfotos.nl

5. ONE de Musical

Kom kijken naar de schitterende musical die speelt in de bekende TV Studio’s van Aalsmeer. ONE is een echt liefdesverhaal in een spectaculair decor. Met bekende acteurs zoals Soy Kroon! Een mustsee!

6. Kinderboerderij Boerenvreugd

Geitjes melken, ezels en schapen aaien, konijnen knuffelen en met grote ogen naar die mooie pauwen en gekke kalkoenen kijken. De kinderen komen op Kinderboerderij Boerenvreugd ogen, oren en handen te kort. Terwijl de kippen en eenden op het terrein scharrelen, hebben de kinderen de tijd van hun leven. Met droog weer is de Kinderboerderij in Aalsmeer een goed idee, dus ook in de voorjaarsvakantie.

Kinderboerderij Boerenvreugd_VisitAalsmeer2_Credits Joyce Goverde min

7. GlowGolf Aalsmeer

Het oer-Hollandse midgetgolf is nooit meer hetzelfde na een bezoek aan GlowGolf Aalsmeer. Dit is namelijk de eerste ‘Glow in the Dark’ midgetgolfbaan van Nederland. Indoor, dus een perfecte activiteit met kinderen tijdens de voorjaarsvakantie. Bij GlowGolf sta je als het ware in het hart van de aarde en ben je omgeven door kleurende rotspartijen, verbogen schatten en mijnkarretjes. Een ochtend of middag vol plezier gegarandeerd!

8. Jump XL Aalsmeer

Jump XL is een paradijs voor stuiterballen vanaf zeven jaar. In deze speciale indoor trampoline-arena ga je op de geschakelde trampoline velden helemaal los. Je hebt de keuze uit verschillende arrangementen die stuk voor stuk zorgen voor een dag vol vermaak.

Springen bij Jump XL Aalsmeer

10. Avontura Aalsmeer

Bij Avontura Aalsmeer klimmen, klauteren en keten de kinderen van één tot twaalf jaar. Ze kunnen bijvoorbeeld hun kunsten vertonen op de trampoline, dance-moves uitproberen tijdens het discodansen, de powertoren bestormen en de vijfmeter hoge apenrots beklimmen. De kleintjes kunnen lekker spelen in de ballenbak en met de soft play-dieren. En dit is nog maar een greep uit alle speelmogelijkheden bij Avontura Aalsmeer. Daarom is deze avontuurlijke en veilige speeljungle ook de perfecte omgeving voor de voorjaarsvakantie in Aalsmeer.

11. Escape Room en lasergamen bij Turf Aalsmeer

Sprokkel zoveel mogelijk goud in het goudzoekersdorpje Gold Creek en ga de strijd aan met het andere team. Wie het meeste goud heeft gesprokkeld wint. Wilco heeft een ruimte volledig omgebouwd tot een cowboy dorp met allerlei leuke spelelementen. Het Escape Room achtige spel Gold Creek is bedoeld voor groepen van vier tot vijftien personen en de prijs is €26,00 per persoon.

Je kunt ook lasergamen bij Turf Aalsmeer. Dit doe je ook in het dorpje Gold Creek en is voor vier tot tien personen met een prijs van €17,00 per persoon.
*Kinderen vanaf 12 jaar moeten 1,5 meter afstand houden van elkaar.

12. Volleyballen bij The Beach

Een sportief uitje op het grootste indoor strand van Nederland: dan moet je bij The Beach in Aalsmeer zijn. Hier speel je een potje beachvolleybal in de oude bloemenveiling van Aalsmeer. Vervolgens sluit je het af in het kindvriendelijkste restaurant van Amsterdam en omstreken: The Beachclub.

Nieuwsgierig wat er nog meer te beleven valt in Aalsmeer met kids? We hebben een pagina vol met leuke activiteiten. Je vindt ze hier.