Tips voor genieten met Pasen in Aalsmeer

Wil jij in het Paasweekend genieten in Aalsmeer? Dan hebben we een aantal fijne tips voor je op een rij gezet! Kom samen met vrienden en familie genieten!

Voorjaarsbloeiers bekijken

Het voorjaar is natuurlijk de beste tijd om de bloembollen en voorjaarsbloeiers te bekijken. Ook dat kan in de gemeente Aalsmeer vlakbij Kudelstaart. Ga eropuit met fiets of al wandelend en bewonder de mooiste kleuren tulpen. Meer informatie over de tulpenvelden bij Kudelstaart.

Genieten op het water in een sloepje

Inschepen geblazen! Met een sloepje kun je zelf het water op om de Poel en Plassen te verkennen! Vul de koelbox of haal een lekkere take away box en ga samen op pad voor een heerlijk dagje op het water! 

Paasbrunchen aan het water

Aspergesoep, quiche met doperwtjes en prei, brioche met gerookte zalm, focaccia carpaccio… ga jij ook al watertanden? De chef van restaurant On the Rock heeft een heerlijke paasbrunch samengesteld. Naast het reguliere menu kan er ook worden gekozen voor een vegetarische variant of een kinderbrunch. Je zit hier heerlijk aan het water vlakbij de Watertoren. Met wie kom jij brunchen? Bekijk hier het menu & reserveer.

Seringen Xperience

Alles willen weten over de ambachtelijke Seringenteelt? Op de Paaszaterdag is er een Seringen Xperience. De vroege lente; dan is het tijd voor de ‘trek’ en de productie binnen de seringenteelt. Of te wel, het is de tijd van het jaar om bij de kwekers te gaan kijken en van alles te leren over deze bijzondere bloemencultuur. En als bloemendorp aan het water, doe je dit natuurlijk per boot.

Jonge dieren bij Boerenvreugd

Er zijn weer jonge dieren geboren bij Boerenvreugd! Alle lammetjes kregen een naam met de letter D! Kom jij ze knuffelen en aaien? Op 2e Paasdag is Boerenvreugd geopend.

Kinderboerderij Boerenvreugd
Credits Joyce Goverde

Paasontbijt bij 't Tuinhuis

Ook dit jaar pakt het Tuinhuis weer uit met een Paasontbijt. Het terras en de serre van dit leuke theehuis aan het water is vernieuwd. Je krijgt een heerlijke plak bananenbrood, smoothe, croissantje, eimuffin en kaneelbroodje. Wie wil dat nou niet? Reserveer snel wat de plekken zijn beperkt. 
Breng daarna een bezoekje aan de Historische Tuin die er direct naast ligt.

Paasregatta

Kom kijken naar Zeilspektakel! Westeinder Zeilwedstrijden (WZW) en de Nederlandse Draken Club (NDC) organiseren de Grand Prix zeilen in de categorie Draken in 2022 op de Westeinderplassen. De Grand Prix d’Aalsmeer serie wordt gevaren op de Grote Poel.