Tips voor het huren van een boot op de Westeinderplassen

Sloepverhuur Aalsmeer
Credits: Sloepverhuur Aalsmeer

Droom je ervan om aan het roer te staan van je eigen gehuurde boot en te varen over de schilderachtige Westeinderplassen? In dit artikel lees je je waar je terecht kunt voor het huren van een boot of sloep in Aalsmeer. Bereid je voor op een onvergetelijke dag op het water!

Sloepverhuur Aalsmeer

Bij Sloepverhuur Aalsmeer kun je kiezen uit verschillende boten en mogelijkheden. Leuk voor een tocht met het hele gezin, of een romantische tocht alleen met je partner. Ook kun je voor feestelijke gelegenheden hier een boot huren.

Van basic sloep tot een grotere boot met schipper en plek voor wel veertig personen – Sloepverhuur Aalsmeer verhuurt een groot aantal boten waar je uit kunt kiezen. Ze zijn zelfs in de winter en herfst open, dus je kunt hier altijd terecht voor een mooie vaartocht over de Westeinderplassen.

 

Sloep van Sloepverhuur Aalsmeer
Credit: Sloepverhuur Aalsmeer

Huur een sloepje

Bij Huur een sloepje kun je, zoals de naam al doet vermoeden, een sloep huren. Je kunt hier ook een speciale fluistersloep vinden. Deze leuke fluisterbootjes zorgen voor extra rust op het water, waardoor je extra kunt genieten van de omgevingsgeluiden en de flora en fauna niet gestoord worden.

Je kunt de fluistersloep gemakkelijk reserveren, er is geen vaarbewijs voor nodig. De boot is voor groepen tot 10 personen. Ook kun je wat te eten en drinken meenemen voor onderweg. Ben je niet zo’n held met varen? In dat geval kun je er ook een schipper bij boeken. Op die manier kan je onbezorgd genieten van een heerlijke dag op het water. 

 

Sloep huren Aalsmeer

Bootverhuur Hollandse Plassen

Bij Bootverhuur Hollandse Plassen kun je verschillende leuke boten kiezen om heerlijk over een van de mooiste Hollandse plassen te varen: de Westeinderplassen.

Bootverhuur Hollandse Plassen heeft ook een aantal vaarroutes voor je klaar liggen, waardoor je die zelf niet hoeft te bedenken welke kant je opgaat, en je niet vang hoeft te zijn om de weg kwijt te raken. De boten worden inclusief zwemvesten, vaarkaart en brandstof verhuurd. Je hebt geen vaarbewijs nodig.

 

Duurzame watersport op de Westeinderplassen
Credits: Joyce Goverde

Extra tips voor een dagje varen op de Westeinderplassen

Nu je jouw ideale boot hebt gekozen, is het tijd om je voor te bereiden op het avontuur. Hier zijn wat extra tips om van jouw vaartocht een onvergetelijk succes te maken:

  • Weet je niet zoveel van varen? Geen nood, sommige verhuurbedrijven bieden een korte cursus aan voordat je van wal steekt.
  • Neem ook een kaart mee van de Westeinderplassen, bijvoorbeeld via Google Maps. Dit is niet alleen handig voor navigatie, maar het maakt je vaartocht nog leuker als je de verborgen schatten van de plassen kunt ontdekken.
  • De Westeinderplassen zijn een natuurlijk gebied, en het is aan ons om ze zo te houden. Wees daarom respectvol naar de flora en fauna, en gooi geen afval overboord. Als je aanmeert, zorg dan dat je niet de oevers beschadigt of broedplaatsen verstoort.
  • Denk ook aan zonnebrandcrème, snacks, en – een gouden tip – neem een verrekijker mee om de verschillende vogels in het natuurgebied te spotten.