Streekproducten van Aalsmeer

Aalsmeer bestaat uit vele streekproducten. Wij zijn opzoek geweest naar nog meer streekproducten in Aalsmeer en we hebben nog een paar nieuwe gevonden. Wij hebben deze weer netjes op een rij gezet voor jullie. Zo kunnen jullie ook kennis maken met deze lekkere streekproducten.

Korenmolen de Leeuw

In het centrum van Aalsmeer is deze molen te vinden,, Korenmolen de Leeuw. In de Korenmolen De Leeuw vindt je een winkel, De winkel van Korenmolen De Leeuw vind je een verrassend assortiment van mooie en lekkere producten. Van verschillende soorten meel, bloem, pannenkoekenmix en cakemix tot pitten, zaden en uiteenlopende bakartikelen. Louter natuurlijke producten, die niet altijd allemaal voorradig zijn, maar die je ten minste altijd kunt bestellen.

Bezoekersadres: Zijdstraat 28, 1431 ED Aalsmeer

Honing uit Kudelstaart

Imkerij Jan Westerhof heeft twee bijenstallen. Een bij het ecologische groentebedrijf OostOogst in Aalsmeer Oost en een bij Olie en gashandel Zelhof in Kudelstaart. In mei wordt de voorjaarshoning geoogst. Deze honing maken de bijen van nectar die ze halen van bloemen die vanaf begin april tot midden mei bloeien in tuinen en bermen in Aalsmeer en Kudelstaart. Vanaf midden juli is de zomerhoning te koop.

De honing is op verschillende plekken in Aalsmeer en Kudelstaart te koop, onder andere bij de Korenmolen De Leeuw, Kaaswinkel Blokje Om en in het stalletje aan de Antoniushof in Kudelstaart. 

Dagverse groente

Bij Oostoogst kun je dagelijkse dag verse groene halen. Per seizoen wisselen de producten af, zodat jij een heerlijke vers product hebt. Een dag van te voren kun je je bestelling doorgeven en de dag erna kan je het al ophalen of rij langs en kijk wat er in de verkoop koelkast ligt. Deze koelkast wordt dagelijks bijgevuld met verse groentes. Van maandag t/m zaterdag is Oostoogst open. Let wel op het seizoen loopt van april t/m oktober

Banketbakkerij

Een familiebedrijf in Aalsmeer wat betekent staat om zijn brood, banket, chocolade en als lunchroom. Vol passie maakt de familie Müller de lekkerste dingen in de banketbakkerij en lunchroom.
Ga je een keer langs bij Banketbakkerij Ab Müller? Dan kan je niet naar huis zonder het krentenbrood. Dit is een oud familierecept van de familie Müller.

BUCK Bier

Van uit de hand gelopen hobby naar een eigen brouwerij. Het overkwam zwagers Paul en Peter die in 2017 hun microbrouwerij De Bezworen Kerf opende. Hier brouwen ze hun eigen bieren onder de naam BUCK bier. Wat BUCK bier zo bijzonder maakt is dat zij  zich onderscheiden door te focussen op kwaliteit en professionaliteit. Daarnaast is BUCK Bier te herkennen aan het alcoholpercentage dat 1,5 tot 2 procent lichter is dan je zou verwachten bij het biertype. BUCK Bier van brouwerij is niet open voor bezoekers, maar hun bier is wel verkrijgbaar bij verschillende slijterijen en horecagelegenheden, zoals Café op de Hoek in Aalsmeer.