BUCK Bier van brouwerij De Bezwooren Kerf

BUCK Bier van brouwerij De Bezwooren Kerf

Van een uit de hand gelopen hobby tot een goedlopende brouwerij. Dat overkwam de Kudelstaartse zwagers Paul en Peter in 2017. In hun microbrouwerij De Bezwooren Kerf brouwen ze namelijk eigen bieren onder de naam BUCK Bier.

Contact

Licht BUCK bier

Een uit de hand gelopen hobby, dat overkwam de Kudelstaartse zwagers Paul en Peter in 2017. In hun microbrouwerij De Bezwooren Kerf brouwen ze namelijk eigen bieren onder de naam BUCK Bier. Brouwerij De Bezwooren Kerf is dan wel een van de ruim zevenhonderd brouwerijen in Nederland, maar zeker niet standaard. Ze onderscheiden zich namelijk door te focussen op kwaliteit en professionaliteit. Daarnaast is de stijl van hun BUCK Bier te herkennen aan het alcoholpercentage dat 1,5 tot 2 procent lichter is dan je zou verwachten bij het biertype.

Van het zwembad tot brouwerij De Bezwooren Kerf

Het begon allemaal zo’n twintig jaar geleden in het zwembad in Aalsmeer. Of eigenlijk in de bar van het zwembad. Zwagers Paul en Peter gingen namelijk elke week samen zwemmen en sloten af met een gezellig biertje. Achter de bar stond iemand die het leuk vond om speciaal bieren te schenken en Paul en Peter waren geliefde proevers. Zo ontwikkelden ze hun favoriete smaken en begonnen ze zich af te vragen: ‘hoe maak je bier en hoe gaat dat proces in werking?’

Experimenteren met sterke dranken als gin en limoncello

Een kant-en-klaar-pakket om bier te brouwen was de eerste stap tot hun uiteindelijke eigen BUCK Bier. Een cursus van vier dagen in Hoofddorp volgde, waar ze een eigen Oesterstout – waar letterlijk Oesters in gingen – brouwden. Dat was het moment dat zij hun ‘koudwatervrees’ overwonnen, zoals Paul zelf mooi vertelt. Ze begonnen met de aanschaf van twee ketels van 75 liter, waarna meerdere en grotere ketels volgden. En toen realiseerden ze zich dat ze een microbrouwerij hadden opgezet. Nu brouwen de mannen zo’n 5.000 liter bier per jaar en experimenteren ze door bier te combineren met sterke dranken als gin, whisky, rum, limoncello, pastis en absint.

BUCK Bier: wat en waar?

In januari 2017 werd brouwerij De Bezwooren Kerf officieel en in september 2017 gingen Paul en Peter de markt op met hun eerste bier: een lichte tripel. Meerdere bieren volgden, namelijk een lichte blonde, lichte quadrupel, lichte weizen, dark-IPA en double-bock. De quadrupel wordt beschouwd als het winterbier en de double-bock wordt gebrouwen voor het bock seizoen in september en oktober.

Trek in een BUCK Biertje? De bieren van brouwerij De Bezwooren Kerf zijn onder andere te verkrijgen bij drie slijterijen en een aantal horecagelegenheden in Aalsmeer:

Bierfestivals en evenementen

Houd ook de Facebookpagina van brouwerij De Bezwooren Kerf in de gaten voor evenementen in de buurt. Een week van te voren maken ze bekend op welk bierfestival of ander evenement ze staan. Je herkent ze hier aan een knalrode stand met een grote bierfles van zo’n drie meter on top.

Contact

BUCK Bier van brouwerij De Bezwooren Kerf
Hoofdweg 54,
1433 JW, Kudelstaart

Openingstijden
Niet open voor bezoekers. BUCK Bier is bij verschillende slijterijen en horecagelegenheden verkrijgbaar.