Waar drink je koffie in Aalsmeer?

Koffie in Aalsmeer

Aan het water, in het gezellige dorp of met uitzicht op het Aalsmeerse tuinbouwlandschap: er zijn tal van plekken waar je gezellig een kop koffie drinkt. Wij zetten een aantal koffieplekken in Aalsmeer voor je op een rij. Waar drink jij het liefst koffie in Aalsmeer?

1. Tuinhuis

Voor of na een bezoek aan de Historische Tuin, na het winkelen of gewoon als je zin hebt in gezelligheid in het dorp, drink je een heerlijke koffie bij het Tuinhuis. Binnen in het knusse interieur of buiten met aan de ene kant de tuin en aan de andere kant het water. Is een kopje koffie voor jou niet compleet zonder vers gebak? Het Tuinhuis heeft het!

2. Café de Mijnen

Vanaf het terras heb je een echt Aalsmeers uitzicht. Het uitzicht is weids met links en rechts kassen. Binnen begeef jij je in het mijnverleden van Limburg. Café de Mijnen is onderdeel van het Boerma Instituut en geopend van maandag tot en met vrijdag voor onder andere een kop koffie.

3. Banketbakkerij Müller

Geloof ons, hier ga jij niet alleen heen voor koffie. Zodra je de vitrine met al het lekkers ziet, is het moeilijk om ‘nee’ te zeggen op de vraag ‘wilt u nog wat lekkers bij de koffie’. Bij Banketbakkerij Müller neem je binnen plaats met uitzicht op de vitrine of buiten op het terras. Lokale lekkernijen, zoals een Aalsmeers turfje en zoetigheden geïnspireerd op de Aalsmeerse aardbei, komen hier zeker terug.

4. De Oude Veiling

De Oude Veiling in Aalsmeer werd tot 1927 De Veiling genoemd en was onderdeel van het ontstaan van de grootste bloemenveiling ter wereld. Vandaag de dag wordt dit de huiskamer van bloemendorp Aalsmeer genoemd. Een fijne plek voor een kop koffie in Aalsmeer!

5. De Stoete

Bij lunchroom De Stoete kun je al vanaf 08:00 terecht voor een kop koffie met vers brood. Is het lekker weer? Dan neem je buiten op de bank plaats om het voorbij wandelende publiek te bekijken.

6. Café Op de Hoek

Ben je in Kudelstaart? Drink dat een koffie bij Café Op de Hoek! Het gezellige en laagdrempelige café is in korte tijd een begrip geworden in Kudelstaart en is zes dagen in de week open en alleen op maandag gesloten.

Horeca Kudelstaart: Café De Hoek
Cafe Op De Hoek