Kerstdiners in Aalsmeer: De beste restaurants voor de feestdagen

On The Rock tijdens kerst 2023
Credits: On the Rock / Andries van Ree

De feestdagen zijn een tijd van samenzijn, gezelligheid, warmte en natuurlijk heerlijk eten. Aalsmeer, bekend om zijn bloemenpracht en waterrijke omgeving, biedt ook op culinair gebied veel te ontdekken tijdens Kerstmis. In dit artikel nemen we je mee langs de beste restaurants van Aalsmeer waar je kunt genieten van een onvergetelijk kerstdiner.

Restaurant On The Rock

Dit jaar kun je bij On The Rock terecht voor een exclusief vijfgangen kerstdiner, geserveerd op kerstavond en eerste kerstdag. Het kerstdiner begint met een ‘shared’ proeverij van voorgerechten, waaronder pompoen met geitenkaas, cantharellencrème en Hollandse Yellowtail. Het hoofdgerecht bestaat uit een hertenrugfilet of een verrukkelijke koolstrudel voor de vegetariërs. Het diner wordt afgesloten met een decadente chocolade ganache, begeleid door een wentelteefje en roomijs van boterbabbelaar. Kortom: een culinaire ervaring om nooit te vergeten!

Restaurant On The Rock

Restaurant Joseph Aan de Poel

Bij Joseph Aan de Poel in Aalsmeer kun je deze kerst genieten van een heerlijke lunch of diner. Op kerstavond en beide kerstdagen, bieden ze een speciaal 3-gangen kerstmenu voor €34,50. Kies uit de heerlijke hertencarpaccio of gerookte heilbot als voorgerecht, gevolgd door eendenborst of zeebaars als hoofdgerecht, en sluit af met het speciale Kerst Grand Dessert. Reserveren is nu mogelijk voor een feestelijk kerstdiner.

Restaurant Christiani Vino e Cibo

Bij het Italiaanse restaurant Christiani Vino e Cibo in Aalsmeer kun je deze kerst op 24 en 26 december genieten van een bijzonder feestelijk diner. Elk gerecht van het kerstmenu is zorgvuldig samengesteld en kan los besteld worden, maar voor wie de volledige ervaring wil, is er een 4-gangen menu voor €65. Dit menu begint met een carpaccio van hert, gevolgd door rijke spaghetti met zeevruchten, en als hoofdgerecht een malse eendenborst in truffelmousseline. Het diner wordt afgesloten met een zoete panna cotta. Voor de wijnliefhebbers is er een bijpassend wijnarrangement beschikbaar voor €25.

Restaurant Christiani Vino e Cibo

Restaurant Oh!

Bij Restaurant Oh! in Aalsmeer kun je het jaar stijlvol afsluiten met een avond vol culinaire gerechten en live muziek. Op deze speciale avond creëert het restaurant een sfeer van samenzijn met shared dining, terwijl de muziek van Vivian, Ruben Tarmidi en Edith Barkey de ruimte vult. Voor €75 per persoon ben je onderdeel van deze feestelijke avond die de kersttijd inluidt. Reserveringen zijn nu geopend en de plaatsen zijn beperkt, dus zorg dat je er snel bij bent om teleurstelling te voorkomen!

Daarnaast heeft Aalsmeer nog veel meer leuke restaurants en lunchrooms waar je tijdens de feestdagen terecht kunt voor een bijzondere lunch, uitgebreid diner, of gezellige kerst- of nieuwjaarsborrel. Welke plek je ook kiest, je bent gegarandeerd van een feestelijk uitje!

Restaurant Oh!