Bezienswaardigheden en activiteiten in Aalsmeer

Oude Raadhuis Aalsmeer
Credits: K.v.d. Veer

Er is zoveel te doen en te beleven in Aalsmeer. Of je nu op zoek bent naar een activiteit in de buitenlucht met kids, cultuur, kunst of leuke winkels. We zetten een aantal bezienswaardigheden en activiteiten op een rij. Laat je inspireren voor de kerstvakantie die om de hoek staat! In Aalsmeer zijn een aantal hotspots waar je naar toe kan gaan om kunst en cultuur te ontdekken. We zetten ze voor je op een rij.

1. Het Flower Art Museum

Het Flower Art Museum in Aalsmeer is ’s werelds eerste museum dat volledig in het teken staat van bloemen en planten. Een thema dat vroeger populair was, maar ook vandaag de dag niet weg te denken is. Bloemen en planten worden op allerlei manieren getoond tijdens verschillende tentoonstellingen en thema-exposities van zowel Nederlandse als buitenlandse kunstenaars.

Op het moment hebben ze drie tentoonstellingen tot en met 10 januari 2021.

2. Huiskamer museum

Het Huiskamermuseum in Aalsmeer is versierd met de Mokum collectie, verzameld door Dieuwke Bakker (1935-1984). Vandaag de dag is het museum de ‘kunsthuiskamer’ van Janna van Zon. Zij zorgt voor een fijne sfeer met oude meubels en prachtige schilderijen. Het Huiskamermuseum is gratis toegankelijk en staat voor bijzondere kunst in een bijzondere omgeving. Je kunt er op afspraak de Mokum collectie bewonderen, waarbij je werken aantreft van kunstenaars als Ferdinand Erfmann, Sal Meijer, Jasper van Putten en Ans Markus.

3. Het Oude Raadshuis

In het centrum vind je het Oude Raadshuis, een van de 29 rijksmonumenten in Aalsmeer. Het Oude Raadshuis deed dienst als raadhuis tot 1962 en heeft nog altijd een waardige publieksfunctie. Tegenwoordig is dit historisch waardevolle en iconische monument een expositieruimte, onder beheer van de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer. Het Oude Raadshuis combineert een galerij met een beeldentuin en een kinderkunstzolder, een museum voor kindertekeningen. In steeds wisselende exposities kun je kindertekeningen bekijken uit de hele wereld. Een leuke culturele ontdekkingsreis.

4. Op pad met kinderen

Ook met kids is er genoeg te doen in Aalsmeer. Zijn ze nog wat te jong voor een bezoek aan musea dan delen we graag de leukste plekken in Aalsmeer voor de jongste bezoekers.

Jump XL

Jump XL is een paradijs voor stuiterballen vanaf zeven jaar. In deze speciale indoor trampoline-arena ga je op de geschakelde trampoline velden helemaal los. Je hebt de keuze uit verschillende arrangementen die stuk voor stuk zorgen voor een dag vol vermaak. Verbeter je springvaardigheden en -trucs bij Jump XL in Aalsmeer. Tijdens een uur vrij springen oefen je namelijk de salto, flikflak, andere mooie trucs of spring je gewoon lekker in het rond.

Avontura

Zelf even ontspannen terwijl de kids zich uitleven? Bij Avontura Aalsmeer kunnen die kleine apen hun energie kwijt in de leukste overdekte speeljungle van Nederland. Als ouder kun je ondertussen lekker zitten en doen waar je zin in hebt, met wat lekkers erbij.

GlowGolf

GlowGolf Aalsmeer maakt van minigolf een geheel nieuwe ervaring en deze vind je onder andere in Aalsmeer. Voor kinderen, vrijgezellen, gezinnen en bedrijven geldt dat een feestje gevierd bij GlowGolf echt een feest is. Je hebt de keuze uit verschillende soorten arrangementen, zoals GlowGolf in combinatie met een uur bij Jump XL. Natuurlijk kun je ook gewoon een balletje slaan.

Nieuwsgierig geworden? Er is nog veel meer te doen met kids in Aalsmeer!

5. Winkelen

Aalsmeer en Kudelstaart zijn  rijk aan ambachten en leuke winkels waar je heerlijk kunt shoppen. Daar is geen speciale gelegenheid voor nodig. We zetten er een paar voor je op een rij.

Zelfgemaakte zeep van Uzepia

Heerlijke biologische zepen en crèmes vind je bij bij Zeepatelier Uzepia in Kudelstaart.  Ze zijn gemaakt van geitenmelk en erg populair onder bezoekers en inwoners die graag een gezonde huid hebben. Je denkt misschien niet gelijk aan een ambachtelijke zeepmakerij als je gaat winkelen in Aalsmeer, maar het is een verrassende, leuke en leerzame ervaring. Leontien verwelkomt je graag!

Korenmolen de Leeuw

De winkel van Korenmolen De Leeuw beschikt over een verrassend veelzijdig assortiment van mooie en lekkere producten. Van verschillende soorten meel, bloem, pannenkoekenmix en cakemix tot pitten, zaden en uiteenlopende bakartikelen. Je vindt er enkel natuurlijke producten die niet altijd allemaal voorradig zijn, maar die je wel altijd kunt bestellen.

Wereldwinkel Aalsmeer

De Wereldwinkel Aalsmeer is een fairtrade speciaalzaak. Met smakelijke levensmiddelen zoals koffie en chocolade, maar je vindt er ook leuke woonaccessoires zoals handgemaakte kaarsen uit Swaziland en vazen uit Indonesië. Alle producten zijn eerlijk gemaakt met respect voor mens en milieu. De boeren en de makers krijgen een rechtvaardige prijs voor hun producten zodat ze een menswaardig bestaan opbouwen. Het is de ideale winkel om een duurzaam en eerlijk cadeau te kopen.

Ridder & Co

Voor velen soorten thee, koffie, tabak en chocolade kun je naar Ridder & Co in de winkelstraat Ophelialaan. Onder het motto ‘genieten vanuit kwaliteit’ kun je hier proeven, ruiken en genieten van de vele lekkernijen in deze winkel in Aalsmeer. Zo tref je in Ridder & Co bijvoorbeeld een zeer uitgebreid assortiment sigaren aan die liggen in een prachtig gevulde klimaatkamer.

Laat je inspireren op Visit Aalsmeer voor nog veel meer leukea activiteiten en bezienswaardigheden in het mooiste bloemendorp van de wereld.