6 leuke activiteiten in Aalsmeer bij regen

Nieuwe tentoonstellingen Flower Art Museum: bloemen, literatuur en kunst

De deur uit gaan met regen klinkt niet aantrekkelijk, maar thuis zitten heb je ook geen zin in. Er is gelukkig genoeg te beleven in Aalsmeer, ook als er een regen- of onweersbui is voorspeld. We hebben 6 leuke binnen activiteiten voor jong en oud op een rij gezet voor je. Genoeg reden om de deur uit gaan!

1. Flower Art Museum

Tijdens een bezoek aan Aalsmeer mag het Flower Art Museum niet ontbreken. Het Flower Art Museum in Aalsmeer is ’s werelds eerste museum dat volledig in het teken staat van bloemen en planten. Een thema dat vroeger populair was, maar ook vandaag de dag niet weg te denken is. De bloemen en planten worden op allerlei manieren getoond tijdens verschillende tentoonstellingen en thema-exposities van zowel Nederlandse als buitenlandse kunstenaars. Wil je de regen en donkere dagen ontvluchten, dan vind je hier kleur!

2. Mokum Collectie in de huiskamer

Het Huiskamermuseum in Aalsmeer is versierd met de Mokum collectie, verzameld door Dieuwke Bakker (1935-1984). Vandaag de dag is het museum de ‘kunsthuiskamer’ van Janna van Zon. Zij zorgt voor een fijne sfeer met oude meubels en prachtige schilderijen. Ze kan je alles vertellen over de collectie. Dat maakt een bezoek aan het Huiskamermuseum een leuke, maar vooral ook leerzame activiteit.

3. Trampolinespringen bij Jump XL

Wie zich liever het zweet in werkt kan terecht bij Jump XL. Een perfecte activiteit voor kinderen zie zich thuis vervelen wanneer ze niet buiten kunnen springen, rennen en klauteren. Bij Jump XL verveel je geen moment en ook volwassenen zijn welkom op de trampolines. Maak je klaar voor een flinke work-out!

4. Tuincentrum het Oosten

Al sta je er misschien niet om te springen om op je knieën in de modder plantjes en bloemetjes in je tuin te zetten, Tuincentrum Het Oosten is toch de moeite waard om te bezoeken. Je vindt hier de mooiste bloemen en planten, ook voor binnen. Daarmee haal je mooi het zonnetje en kleur in huis waar dat op regenachtige dagen buiten een beetje ontbreekt.

5. Workshop bloemschikken bij Boerma Instituut

Weer of geen weer, een cursus bloemschikken bij Boerma is altijd een goed idee. Alle benodigde materialen zitten bij de cursus in en je krijgt ondersteuning om een prachtig boeket te maken. Een prima activiteit dus om het slechte weer even te ontvluchten. De cursus kost 12,50.

6. Midgetgolf Aalsmeer: GlowGolf

Het oer-Hollandse midgetgolf is nooit meer hetzelfde na een bezoek aan GlowGolf Aalsmeer. Dit is namelijk de eerste ‘Glow in the Dark’ midgetgolfbaan van Nederland. Indoor, dus een perfect activiteit met kinderen op de dagen dat het regent, koud en guur is buiten. Bij GlowGolf sta je als het ware in het hart van de aarde en ben je omgeven door rotspartijen, verbogen schatten en mijnkarretjes. Leuk voor jong en oud!

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter voor nog meer inspiratie!

GlowGolf Aalsmeer
GlowGolf Aalsmeer