6 leuke activiteiten in Aalsmeer bij regen

Nieuwe tentoonstellingen Flower Art Museum: bloemen, literatuur en kunst

Eropuit gaan wanneer het buiten regent klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar thuis blijven is ook niet altijd even leuk. Gelukkig is er ook als er slecht weer op komst is genoeg te beleven in Aalsmeer! In dit artikel zetten we de leukste indoor activiteiten voor jong en oud voor je op een rij. Genoeg reden om de deur uit gaan en er een onvergetelijke dag van te maken.

1. Flower Art Museum

Wanneer je in Aalsmeer bent mag een bezoek aan het Flower Art Museum niet ontbreken. Het Flower Art Museum in Aalsmeer is het eerste museum ter wereld dat volledig in het teken staat van bloemen en planten. Een eeuwenoud thema dat in het dorp van de wereldberoemde bloemenveiling natuurlijk niet weg te denken is. In diverse tentoonstellingen en thema-exposities van zowel Nederlandse als buitenlandse kunstenaars wordt het thema getoond. Wil je de donkere dagen ontvluchten, dan vind je hier gegarandeerd kleur!

2. Mokum Collectie in de huiskamer

De huiskamer in het Huiskamermuseum in Aalsmeer is gedecoreerd met stukken uit de Mokum collectie, verzameld door Dieuwke Bakker (1935-1984). Vandaag de dag is het museum de kunsthuiskamer van Janna van Zon. Zij zorgt voor een fijne sfeer met antieke meubels en prachtige schilderijen. Ze kan je alles vertellen over de bijzondere collectie. Dat maakt een bezoek aan het Huiskamermuseum een leuke, maar vooral ook leerzame activiteit.

3. Trampolinespringen bij Trampoline Park Krazy Jump

Wie wat extra energie kwijt moet kan terecht bij Trampoline Park Krazy Jump. Een perfecte activiteit voor kinderen zie zich thuis vervelen wanneer ze niet buiten kunnen springen, rennen en klauteren. Bij Trampoline Park Krazy Jump Aalsmeer vervelen ze zich geen moment op de velden vol geschakelde trampolines. Ook volwassenen zijn hier welkom! Bereid je maar voor op een flinke work-out.

4. Tuincentrum het Oosten

Tuincentrum Het Oosten is de perfecte plek om wat kleur toe te voegen aan een grauwe dag. Ook kun je hier eindeloos shoppen om leuke nieuwe toevoegingen voor je tuin te halen.. Je vindt hier de mooiste bloemen en planten, niet alleen voor buiten maar ook voor binnen in huis. Daarmee haal je mooi het zonnetje en kleur in huis waar dat op regenachtige dagen buiten aan ontbreekt.

5. Workshop bloemschikken bij Boerma Instituut

Weer of geen weer, een cursus bloemschikken bij het Boerma Instituut is altijd een goed idee. Alle benodigde materialen zitten bij de cursus inbegrepen. Tijdens een workshop krijg je professionele ondersteuning om een prachtig boeket te maken. Een gezellige activiteit dus om het slechte weer even te ontvluchten en iets nieuws te leren.

6. Midgetgolf Aalsmeer: GlowGolf

Het oer-Hollandse spel midgetgolf is nooit meer hetzelfde na een bezoek aan GlowGolf Aalsmeer. Dit is namelijk de eerste glow-in-the-dark midgetgolfbaan van Nederland. Indoor, dus een perfect activiteit met kinderen op de dagen dat het buiten regent. Bij GlowGolf sta je op een prachtige thema-baan, waan je je in het hart van de aarde en ben je omgeven door rotspartijen, verbogen schatten en mijnkarretjes. Leuk voor jong en oud!

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter voor nog meer inspiratie!

GlowGolf Aalsmeer
GlowGolf Aalsmeer