Japanse bloemenkunst Hanakotoba in het Flower Art Museum

Japanse tentoonstelling Flower Art Museum
Credits: Erik de Rijk

Van 26 mei tot en met 15 september presenteert het Flower Art Museum de expositie "Hanakotoba". Ontdek de Japanse bloementaal en haar rijke symboliek.

Van Ikebana tot Ukyio-e

Vanaf 26 mei opent het Flower Art Museum in Aalsmeer haar deuren voor een bijzondere tentoonstelling: “Hanakotoba – de Japanse Bloementaal”. Deze expositie neemt je mee op een verkenningstocht door de rijke symboliek en esthetiek van bloemen, zoals die in Japan worden begrepen en gewaardeerd. Van de delicate kunst van Ikebana tot de historische dieptes van Ukyio-e, Hanakotoba biedt een unieke kijk op hoe bloemen communiceren in een taal zonder woorden.

Ook omvat de expositie Hanakotoba Japanse schilderkunst en fotografie. Deze mediums worden ingezet om de culturele en symbolische betekenis van verschillende belangrijke Japanse bloemen zoals de hortensia, kersenbloesem, chrysant en lotus te belichten. Elk kunstwerk vertelt een verhaal en biedt bezoekers een dieper inzicht in hoe deze bloemen zijn verweven met Japanse tradities, mythen en het dagelijks leven.

 

Japanse bloemenkunst Hana Kaotoba in het Flower Art Museum
Credits: Mai Hiemstra

Workshop Ukyio-e en demonstratie bonsaikunst

Naast de tentoonstelling biedt het Flower Art Museum interactieve ervaringen aan zoals een workshop Ukiyo-e, waar bezoekers zelf kunnen proberen deze traditionele Japanse inkttekeningentechniek onder de knie te krijgen. Ook is er een demonstratie bonsaikunst, waarbij de fijne kneepjes van deze minutieuze boomkunst worden getoond.

De expositie, die loopt tot en met 15 september, biedt niet alleen een platform voor de prachtige kunstwerken, maar ook voor een dialoog tussen culturen, waarin de universele taal van bloemen zowel verbindt als inspireert. Bekijk de website van het Flower Art Museum voor meer informatie.