Aalsmeer Flower Festival: een uniek driedaags bloemenfeest

Aalsmeer Flower Festival

Beleef het Aalsmeer Flower Festival van 21 t/m 23 juni 2024: een weekend vol bloemen, kunst en muziek in het Flower Art Museum en de Historische Tuin Aalsmeer.

Aalsmeer Flower Festival

Het Aalsmeer Flower Festival nodigt je uit voor een weelderige viering van bloemen en kunst, gespreid over het weekend van 21, 22 en 23 juni 2024. Beide locaties, het Flower Art Museum en de Historische Tuin, staan bol van de activiteiten, waaronder aanvullende tentoonstellingen met bloemenkunst en de kans voor bezoekers om zelf de handen uit de mouwen te steken in diverse workshops.

200 hortensiasoorten bij de Historische Tuin

Tijdens het Aalsmeer Flower Festival speelt de hortensia een hoofdrol in de Historische Tuin, mede dankzij het themajaar gewijd aan deze bloem. Bezoekers kunnen genieten van een indrukwekkende verscheidenheid aan ongeveer 200 hortensiasoorten die in volle bloei staan. Voor een extra dimensie aan de ervaring zijn er dagelijkse rondvaarten met Westeinder Rondvaart vanuit de Historische Tuin, waardoor bezoekers de schoonheid van Aalsmeer vanaf het water kunnen ontdekken.

 

Japanse kunst in het Flower Art Museum

In het Flower Art Museum wordt de bloemsierkunst zorgvuldig afgestemd op de aanwezige kunstwerken, met een speciale presentatie van diverse ikebanastijlen die tijdens het festival te zien zijn. Daarnaast is er een specifiek kunstproject rondom hortensia’s opgezet in de daktuin van het museum, wat een unieke kijk geeft op de integratie van flora in kunstprojecten.

Mis deze kleurrijke samenkomst van bloemenliefhebbers en kunstenaars niet! Het volledige programma vind je op de website.