5x zwemmen in Aalsmeer

Buitenzwembad De Waterlelie Aalsmeer

Bij waterplezier in Aalsmeer denk je natuurlijk meteen aan varen en surfen op de Westeinderplassen. Zwemmen in dit water kan ook, bijvoorbeeld vanaf de Zwemsteiger en het Surfeiland. En dan zijn er nog de zwembaden die meer dan de moeite waard zijn. Hier onze vijf tips voor zwemmen in Aalsmeer.

1. Buitenzwembad De Waterlelie

Buitenzwembad de Waterlelie is een zwembad met grasveld en zelfs eigen strand voor alle leeftijden. Er zijn buiten twee zwembaden: een groot en diep speelbad met grote familieglijbaan en duikplank. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peuterbad, waar een speelterrein aan grenst.

2. Binnenzwembad de Waterlelie

Zwembad De Waterlelie heeft naast een buitenzwembad ook een binnenzwembad in Aalsmeer. Dus ook bij slecht weer kun je zwemmen in Aalsmeer. De Waterlelie is al ruim veertig jaar het adres voor zwemlessen, banenzwemmen, sportgroepen en vrij zwemmen. De Waterlelie beschikt binnen over onder meer een ondiep instructiebad, een recreatiebad met interactieve glijbaan, een banenbad van 25 meter én vier hot whirlpools.

3. Zwemmen in het Oosterbad

In het Oosterbad in Aalsmeer kun je natuurlijk zwemmen! Dus niet in chloorwater, maar in oppervlaktewater van A-kwaliteit. Deze unieke les- en plezier locatie voldoet aan alle eisen voor een instructiebad en heeft een officiële NRZ-Zwem-ABC-licentie.In het diepe bad (met volop toezicht door vrijwilligers) staat een duiktoren en de kinderen kunnen zich uitleven op meerdere zwemspeeltoestellen.

Het zwembadseizoen van het Oosterbad loopt van half mei tot begin september en elk seizoen organiseert de zwemvereniging – voor jong en ouder – veel leuke en sportieve activiteiten.

4. Zwemsteiger Kudelstaart

Zwemsteiger Kudelstaart is een van de zwemlocaties in de Westeinderplassen. Een verfrissend alternatief voor het zwembad. Lekker afkoelen in zoet water. Of rustig toekijken hoe je kleine of grote kinderen zich uitleven in het water. In het zwemseizoen is een toilet en douche aanwezig. Neem wel zelf eten en drinken mee, want horeca ontbreekt hier. Verder is dit recreatiepunt uitstekend bereikbaar per fiets en er is een kleine parkeergelegenheid voor auto’s. Let op: check voordat je een duik neemt op Zwemwater.nl de waterkwaliteit!

5. Surfeiland Aalsmeer

Tussen de oude dorpskernen van Aalsmeer en Kudelstaart ligt Surfeiland. Dé hotspot voor watersport en zwemplezier aan de Westeinderplassen. Een beschutte en overzichtelijke omgeving waar windsurfers en zwemmers binnen het gezichtsveld blijven. Goed bereikbaar en kindvriendelijk, met zandstrand of grasveld. Let op: check voordat je een duik neemt op Zwemwater.nl de waterkwaliteit!