De 4 leukste plekken om te zwemmen in Aalsmeer

Buitenzwembad De Waterlelie Aalsmeer

Bij zwemmen in Aalsmeer denk je natuurlijk meteen aan de Westeinderplassen. Maar naast dit waterrijke recreatiegebied zijn er in Aalsmeer ook een aantal zwembaden die meer dan de moeite waard zijn. Heb jij zin in een frisse duik? In dit artikel zetten we de vier leukste plekken om te zwemmen voor je op een rij!

1. Zwembad De Waterlelie in Aalsmeer

Zwembad De Waterlelie in Aalsmeer heeft niet alleen een binnenzwembad maar ook een buitenzwembad. Ideaal dus tijdens alle weersomstandigheden! Het buitenzwembad heeft een grasveld en zelfs een eigen strand voor alle leeftijden. Het buitenbad bestaat uit twee zwembaden: een groot diep speelbad met familieglijbaan en duikplank en een kleiner peuterbad, waar een speelterrein aan grenst.

Bij slecht weer kun je ook binnen zwemmen bij Zwembad de Waterlelie Aalsmeer. De Waterlelie is al ruim veertig jaar hét adres voor zwemlessen, banenzwemmen, sportgroepen en vrij zwemmen. Het binnenbad beschikt binnen over onder meer een ondiep instructiebad, een recreatiebad met interactieve glijbaan, een banenbad van 25 meter én vier hot whirlpools. Je bent hier dus aan het juiste adres voor eindeloos veel waterpret!

 

Zwembad De Waterlelie
Credits: Joyce Goverde

2. Het Oosterbad in Aalsmeer

Bij Het Oosterbad in Aalsmeer kun je ook terecht voor zwemplezier. Dit natuurzwembad heeft geen chloorwater, maar oppervlaktewater van A-kwaliteit. Deze unieke les- en plezier locatie voldoet aan alle eisen voor een instructiebad en heeft een officiële NRZ-Zwem-ABC-licentie.

In het diepe bad staat een duiktoren en de kinderen kunnen zich uitleven op meerdere speeltoestellen in het water. Elk seizoen organiseert de zwemvereniging veel leuke en sportieve activiteiten, voor jong en oud.

 

Zwembad Het Oosterbad in Aalsmeer

3. Zwemsteiger in Kudelstaart

De Zwemsteiger van Kudelstaart aan de Herenweg is een van de zwemlocaties aan de Westeinderplassen. Een verfrissend alternatief voor het zwembad tijdens de zomermaanden. Vanaf de steiger duik je het water in om af te koelen in zoet water. Of je blijft aan de kant toekijken hoe de kinderen zich uitleven in het water. In het zwemseizoen is een toilet en douche aanwezig. Neem wel zelf eten en drinken mee, want horeca ontbreekt hier.

Let op: check voordat je een duik neemt wel eerst online de waterkwaliteit!

 

4. Surfeiland Westeinderplassen 

Tussen de oude dorpskernen van Aalsmeer en Kudelstaart ligt het Surfeiland. Dé hotspot voor watersport en zwemplezier aan de Westeinderplassen. Het Surfeiland is een beschutte en overzichtelijke omgeving waar windsurfers en zwemmers veilig binnen het gezichtsveld blijven. Goed bereikbaar en kindvriendelijk, met zandstrand en grasveld om een heerlijke dag aan het water te beleven met het hele gezin.