Meet the local: Michael van ZAAI Kweek & Eet

Eerlijk grill restaurant ZAAI Kweek & Eet in Aalsmeer
Michael

Groot, robuust en industrieel. De oude kwekerij is een duidelijke eye-catcher en het culinaire centrum van Recreatiepark Aalsmeer. In dit gebouw vind je namelijk het restaurant van Michael en zijn vriendin Dymph. Michael werkte twaalf jaar lang in de catering bij Van Dam Brasserie in Amsterdam. Ja, de brasserie van Nicolette van Dam. In 2011 begon hij voor zichzelf en reed hij rond in zijn mobiele catering. Vervolgens vier jaar later starte hij met het zusje van Mobile Street Food: het restaurant ZAAI Kweek & Eet. 

Over ZAAI Kweek & Eet 

Op de vraag wat ZAAI Kweek & Eet is, vertelt Michael trots: “we zijn een grill restaurant. We hebben een indoor houtskool grill. Mooie stukken kwaliteitsvlees komen hier allemaal van de grill.” Hij wijst naar een vitrine, of eigenlijk naar de mini slagerij. In deze vitrine ligt het vlees, dus restaurantbezoekers kunnen kijken wat voor vlees er is. “We hebben hiernaast ook onze eigen kas waar we onze groente verbouwen.” Eerlijk en puur eten!

Een andere kas wordt gebruikt voor evenementen, zoals bruiloften. ZAAI Kweek & Eet is namelijk een officiële trouwlocatie. Maar ook voor een inspirerende vergadersessie is de kas geschikt. Oh, en ZAAI Kweek & Eet is niet alleen per fiets, auto of benenwagen bereikbaar. Er zijn ook vijftig aanlegsteigers voor boten. ZAAI Kweek & Eet is niet meer beschikbaar voor de consument. Wel voor groepen en evenementen.

Voor stoere mannen en vrouwen

Tijdens de korte rondleiding die Michael ons geeft, krijgen we een kijkje achter de schermen. De enorme en stoere gestookte pizza oven en barbecue maken de gehele industriële sfeer bij ZAAI Kweek & Eet compleet. Het restaurant is nog gesloten, maar zo eind van middag is het team van Michael al druk bezig in de keuken om het diner voor te bereiden.

Michael en Dymph hebben het restaurant helemaal zelf ingericht en bedacht. “Geen strak gedekte tafeltjes, maar juist een robuuste en industriële uitstraling. Voor stoere mannen en vrouwen die weten wat genieten is.” Dat dus. Wanneer je in het restaurant staat voelt alles ook stoer en is de oude kwekerij in alle hoeken merkbaar. Daarnaast hebben ze een ruim buitenterras waar je in de zon bijvoorbeeld geniet van een gegrild diner of van een lekkere cocktail.

Stoere mannen en vrouwen kunnen ook terecht bij buurman Wilco van Turf Aalsmeer. Ga goud zoeken in het goudzoekersdorpje Gold Creek en sluit af met allerlei lekkers bij Michael en Dymph.