Beleef bloemrijk Aalsmeer met deze 4 tips!

Bloemen in Aalsmeer en Winkels Aalsmeer - Tuincentrum het Oosten

Als je aan Aalsmeer denkt, dan denk je aan bloemen. Dit kleine dorp verzorgt dé bloemenexport wereldwijd en dat doen we ontzettend goed, al zeggen we het zelf. Van musea tot aan full-experience FloriWorld, in Aalsmeer ontdek je, met al jouw zintuigen, pas echt wat bloemen doen. We zetten 4 tips voor je op een rij waarmee je bloemrijk Aalsmeer binnen 1 dag ontdekt.

1. Ontdek kunst Flower Art Museum

Het Flower Art Museum brengt bloemen en kunst samen, al kunnen we allemaal wel beamen dat bloemen op zichzelf al bijzondere kunstwerkjes zijn. Het Flower Art Museum ligt aan de prachtige Westeinderplassen en tegenover de iconische Watertoren. Vanaf 17 oktober tot en met 10 januari 2020 hebben ze drie prachtige tentoonstellingen, namelijk een bijzondere verzameling van historische affiches. Deze zijn begin 2020 geschonken door Bloembureau Holland aan het Flower Art Museum. Naast deze bijzondere affiches aanshouw je hier ook ‘De aarde lacht in bloemen’ en het Tropisme lab. Je leest er hier meer over.

2. Laat je zintuigen tot leven komen bij FloriWorld

Met de opening van FloriWorld is het bloemenplaatje in Aalsmeer compleet. Je ervaart de bloemenwereld hier op een heel ander niveau dan je wellicht gewend bent. Van bloemenkunst in virtuele ruimtes tot meedoen aan een bloemenveiling, instaproof fotohoekjes en nog veel meer. Deze experience duurt 1,5 tot 2 uur en dat maakt het ook zeer geschikt voor jonge kinderen. Er is genoeg om je ogen de kost te geven en meer te leren over bloemen. Breng je een bezoek aan Aalsmeer, ga dan zeker langs FloriWorld.

3. Leer bloemschikken bij Boerma Instituut

Leren bloemschikken bij Boerma Instituut kan op verschillende niveaus. Gezellig een middagje bloemschikken met vriendinnen? Of met een officiële masteropleiding echt werk maken van de bloemsierkunst? Op welk niveau je ook bloemcreaties wilt leren maken, alle pijlen wijzen naar het Boerma Instituut. Dit is in Nederland de enige particuliere bloemschikschool. En dat op boeket-gooi-afstand van de bloemenveiling in Aalsmeer. Bij Boerma Instituut leer je alles wat je moet weten om een prachtig boeket samen te stellen.

4. Vul je huis met verse bloemen en planten

Thuis zelf aan de slag? Dan ben je aan het goede adres bij Tuincentrum het Oosten. Hier kun je alles halen wat je nodig hebt om kleur en natuur in huis te halen. Tuincentrum het Oosten telt maar liefst 80.000 vierkante meters en is daarmee het grootste tuincentrum van Nederland. Van tuinproducten tot sfeerartikelen, je shopt het hier allemaal. Om drukte te vermijden kies je momenteel het liefst voor een dag door de weeks. Dan kun je op je gemak jouw plantjes en bloemen inslaan.

Wil je meer zien van bloemen en Aalsmeer? Volg ons op Instagram en stap in een wereld vol kleur.