17 oktober 2020 t/m 10 januari 2021

Nieuwe tentoonstellingen in het Flower Art Museum

Vanaf 17 oktober zijn er nieuwe tentoonstellingen in het Flower Art Museum te zien.  Ze hebben allemaal een eigen karakter en verhaal te vertellen. We nemen je graag mee in deze wonderlijke wereld van bloemen.

Tentoonstellingen Flower Art Museum

Csizik-collectie

In deze tentoonstelling geeft het Flower Art Museum een impressie van de Csizik-collectie. Deze unieke verzameling van historische affiches van bloemententoonstellingen is samengebracht door tuinbouwcoryfee A.P. Csizik. Eerder dit jaar schonk Bloemenbureau Holland de collectie aan het Flower Art Museum. Deze affiches zijn vanaf 17 oktober 2020 voor iedereen te bewonderen. De affiches vormen samen een schatkamer. Deze schatkamer is een weergave van het bloemrijke verleden van Nederland, de promotie van deze sector en de creatieve verbeelding van kunstenaars. Een must visit, niet alleen vanwege de kleurrijke affiches, maar ook vanwege de mooie verhalen die ze met zich meebrengen. Tijdens de expositie worden 50 affiches getoond. Ook geeft het Flower Art Museum bij een aantal werken en thema’s achtergrondinformatie en een stukje geschiedenis.

Credits: Nikkie Le Nobel

Credits: Eelco Brand

Credits: Martin Groen

De aarde lacht in bloemen

In deze tentoonstelling maak je kennis met werk van Eelco Brand, Martin Groen, Katinka van Haren, Nikkie le Nobel en Mireille Schermer. De naam van de tentoonstelling “Earth laughs in flowers,” is een beroemde zin uit een gedicht van Ralph Waldo Emerson (1803-1882). Hij vond dat mensen de natuur meer moesten waarderen. In het gedicht geeft Emerson de aarde een stem. De aarde moet lachen om de mens die denkt dat hij de aarde bezit en naar zijn hand kan zetten, maar die uiteindelijk altijd het onderspit delft.

De coronacrisis is geen leuke tijd, maar heeft ons een paar waardevolle dingen laten zien. Bijvoorbeeld dat de natuur opleeft als de mens een stapje terug doet. De lucht werd schoner, de rust keerde terug en flora en fauna waagden zich op stedelijke plaatsen. Het Flower Art Museum selecteerde vijf kunstenaars die elk op hun eigen manier de natuur de ruimte geven in hun werk. Dat heeft geleid tot een bloeiende en verrassende wereld vol schoonheid die vanaf 17 oktober te bewonderen is in het museum.

Tropisme Lab

Het Flower Art Museum werkt samen met de Amsterdamse kunstbeweging Tropism Art & Science collective. In het Tropisme Lab presenteren de kunstenaars hun veelzijdige en vaak door wetenschappelijke ideeën geïnspireerde werk.

Heb jij zin in een culturele middag vol kleur en kunst? Dan ben je bij het Flower Art Museum aan het goede adres. De voorstellingen zijn te zien van 17 oktober 2020 tot en 10 januari 2021