Activiteiten in de Historische Tuin voor de seizoensopening!

Credits: Magda Spierings

Nog even geduld, vanaf 2 april kun je de Historische Tuin weer bezoeken. In maart staan er wel al drie activiteiten in de agenda! Doe mee aan de snoeicursus, workshop botanisch tekenen en kom naar de verkoopdag!

Activiteiten in de Historische Tuin Aalsmeer

Na de winterslaap maakt de Historische Tuin Aalsmeer zich op voor een nieuw zomerseizoen met bloeiende bloemen en planten. Tijdens de activiteiten kun je de tuin toch al bezoeken.

Snoeicursus

De fijne kneepjes van het snoeien leer je op zaterdagmiddag 5 maart. Met de lente in aantocht is het dan de juiste tijd om in de tuin te snoeien. Tijdens deze snoeicursus geven experts van de Historische Tuin allerlei ‘tips & tricks’ hoe je fruitbomen, heesters, rozen en hortensia’s het beste kunt snoeien. Je mag het direct in praktijk brengen in de tuin! Meer weten?

Botanisch tekenen

Maandag 7 maart kun je mee doen aan een workshop botanisch tekenen op de Historische Tuin. Anita Walsmit Sachs is een ware autoriteit op dit gebied en geeft net als vorig jaar een workshop om kennis te maken met deze kunstvorm. Je tekent met potlood een deel van een plant of bloem, krijgt uitleg over het tekenmateriaal en over de opbouw van een botanische tekening. Meer weten?

Verkoopdag

Altijd al een plant, struik of boom willen kopen die op deze historische plek is gedeeld? Kom dan op de laatste zaterdag van de maand naar de beroemde verkoopdag. Iets gezien dat je echt wilt hebben? Vertrek dan op tijd van huis! Meer weten?

Opening seizoen 2022

Vanaf zaterdag 2 april begint het bezoekersseizoen en is het museum zes dagen per week open voor publiek. Meer weten over deze bijzondere plek?  Lees hier het interview met de voorzitter!