Mooiste plekken van Aalsmeer in de winter

Ijs op de Westeinderplassen
Credits: Kick Spaargaren

De vier seizoenen zorgen ervoor dat het bloemendorp aan het water steeds weer anders is. In de winter kun je natuurlijk ook de mooiste plekken bezoeken. Ben jij benieuwd wat de stops zijn die je zeker moet maken? Lees dan verder!

De Stormmeermolen

Wat een plaatje is het he? De Stormmeerpolen staat aan de rand van het Seringenpark en ligt aan het water bij de Molenvlietweg. Met een winterse blauwe lucht, sneeuw en ijs is het een typisch Hollands’ plaatje. Ook de andere molens zijn in de winter prachtig om te bekijken.

Het Schinkelbos

De grazers van het Schinkelbos leveren gegarandeerd mooie plaatjes op. De Schotse Hooglanders zijn de natuurbeheerders van dit groene landschap op de rand van Aalsmeer richting Amstelveen. Door de vele gras- en rietsoorten trekt het gebied veel vogels aan. Heb jij de ijsvogel bijvoorbeeld al eens gespot?

De Grote Poel

Ligt er ijs op de Westeinderplassen? Ga dan zeker naar de waterkant van de Grote Poel, de grootste plas. Bind de ijzers onder voor de oversteek richting Kudelstaart of ga kijken bij het spectaculaire ijszeilen. Opwarmen kan met koek en zopie bij een van de restaurants aan de plas.

Zwemsteiger Kudelstaart

Kudelstaart is de plek om even eindeloos over het water te turen. In de verte zie je natuurlijk de watertoren op rechts het kerkje de Sint Jan Geboorte. Echte bikkels nemen ook midden in de winter een frisse duik.

De Watertoren

De ruim 50 meter hoge Watertoren is een icoon voor Aalsmeer. In de wintermaanden steekt hij mooi af tegen de horizon die dan nog net iets vaker mooi kleurt in een mooi palet.

De Kleine Poel

De eilandjes in de Kleine Poel zijn in de wintermaanden extra mystiek. Je kunt er zolang er geen ijs ligt gewoon doorheen varen. Neem een kijkje bij de seringenkwekers die door weer en wind door gaan.

Aalsmeer in de Winter

Ben je benieuwd hoe Aalsmeer in de Winter is? Kijk dan eens naar dit fotoalbum. Heb je zelf ook een mooie winterfoto gemaakt? Deel hem met #visitaalsmeer